Skip to main content

Subjects

Religious and Spiritual Foundations and Challenges in Facing Disasters and Calamities
Strategic Capacity of the Islamic World in Facing Disasters and Calamities
The Role of Muslim Scientists and Elites in Dealing with Disasters
The Role of Media in Informing and Promoting the Culture of Cooperation in the Occurrence of Disasters and Calamities
Threats and Opportunities of Cyberspace in the Coronavirus Era for the Muslim Communities
The Post-Corona World and New Political, Social and Cultural Scenarios in the Islamic World
The Cultural, Economic and Political Challenges of the West Facing the Coronavirus Pandemic

34th International Islamic Unity Conference

حمیدرضا ترقی در سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی: مواسات جلوه‌ای از حکومت مهدوی را به نمایش می‌گذارد

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، حمیدرضا ترقی عصر امروز در وبینار" چالش‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی غرب در مواجهه با کرونا"، از مواسات به‌عنوان کارآمدترین ابزار در هنگام بروز بلایا نام برد و اظهار کرد: امروزه همه دنیای درگیر کرونا هستند چراکه این ویروس توانسته عرصه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بشر را با چالش روبرو کند.
وی با بیان اینکه مواسات در لغت به معنای دستگیری، تعاون، غم‌خواری، یاری‌گری و سهیم کردن افراد در مال خودمان است، تصریح کرد: مواسات باید موجب شود که افراد دوستان و نزدیکان خود را شریک در زندگی خود بدانند، همانطور که پیامبر (ص)مسلمانان را به تعاون و مواسات تشویق می‌کردند ، به اهل مدینه فرمودند مؤمنان باید افراد از پای درآمده را یاری کنند.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی خاطرنشان کرد: پایه حکومت اسلام در مدینه با مواسات و همکاری همه مسلمانان استقرار پیدا کرده است و اگر تعاون و همکاری میان انصار و مهاجرین در صدر اسلام نبود مهاجرینی که از مکه به مدینه هجرت کرده بودند به تنهایی قادر به حل مشکلات نبودند.
وی با تاکید بر اینکه مواسات از ضوابط بین‌المللی اسلام است و به صنف خاصی اختصاص ندارد، اضافه کرد: امام حسن عسکری(ع) می‌فرمایند زکات مالی است که با برادران ایمانی خود مواسات کنید؛ این نوع روایات در کنار دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی، ما را به یک نکته بسیار مهمی متوجه می‌کند که فرمودند مواسات معنای گسترده‌ای دارد و هر نوع کمک به هر انسانی از جمله مسلمان و غیرمسلمان را در بر می‌گیرد؛ مواسات یعنی هر خانواده‌ای از مسلمان و غیر مسلمان را تنها نگذاشتند و برای کمک کردن به سراغ آن‌ها رفتن است.
ترقی با اشاره به اینکه مواسات در مرتبه‌ای بالاتر از بخشش و پایین‌تر از مواسات و ایثار جای می‌گیرد، عنوان کرد: این اصل همان شریک دانستن محرومان در زندگی خود است که اگر این معنا در جوامع اسلامی تحقق یابد فقر و نیازمندی از جامعه رخت بربسته و جامعه از تحریم اقتصادی و شیوع بیماری‌ها آسیب جدی نمی‌بیند و جلوه‌ای از حکومت مهدوی به نمایش گذاشته می‌شود.
وی با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی افراد در جوامع اسلامی باید تقویت شود، گفت: این مسئولیت موجب می‌شود که فرد در امور خیر برای رفع مشکلات جامعه دخیل شود.