Skip to main content

Subjects

Religious and Spiritual Foundations and Challenges in Facing Disasters and Calamities
Strategic Capacity of the Islamic World in Facing Disasters and Calamities
The Role of Muslim Scientists and Elites in Dealing with Disasters
The Role of Media in Informing and Promoting the Culture of Cooperation in the Occurrence of Disasters and Calamities
Threats and Opportunities of Cyberspace in the Coronavirus Era for the Muslim Communities
The Post-Corona World and New Political, Social and Cultural Scenarios in the Islamic World
The Cultural, Economic and Political Challenges of the West Facing the Coronavirus Pandemic

34th International Islamic Unity Conference

آیت الله حسینی خراسانی: اسلام دین دعا و دوا است/ پیام کرونا به بشریت بازگشت به آغوش رحمت الهی است

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی، آیت الله سیداحمد حسینی خراسانی در وبینار ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب که به صورت اینترنتی و به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت هفته وحدت برگزار شد، با اشاره به آیه 168 اعراف، اظهار کرد: یکی از ضرورت‌های کنونی در مواجهه با بلایا توجه جدی و جامع به مسئله ماهیت بلایا و مصائب و حکمت، فلسفه و آثار آن در زندگی است.
وی عنوان کرد: مصائب گاهی فردی است و جنبه تربیتی، سازندگی، رشد، کمال و تعالی روح انسانی و قرب به پروردگار را دارد. مانند بلایا و سختی هایی که برای انبیاء و اولیاء الهی پیش آمده است و گاهی جنبه عمومی و اجتماعی دارند که این بلاها غیر از آنکه جنبه سازندگی و تربیتی دارند معلول عملکرد زشت و ناروای جامعه انسانی است مانند زلزله‌ها، سیل‌ها، طوفان‌ها و بیماری‌ها.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: مطلب دومی که از آیات مربوط به مصائب استفاده می‌شود این است که برای اعمال انسان علاوه بر جزاء که همان کیفر و پاداش اخروی است، آثاری مانند برقراری صلح، امنیت، رفاه و عدالت برای اعمال خوب و جنگ؛ فتنه، قحطی، خشکسالی و بیماری برای اعمال زشت دارد و این آثار دنیوی اعمال انسان است.
وی مسأله سوم را ارتباط تنگاتنگ میان مصیبت و معصیت دانست و ابراز کرد: آیات زیادی وجود دارد که شدائد، سختی‌ها و گرفتاری‌های بشر را نتیجه اعمال بشر و از آثار نوع زندگی انسان و دستپخت و حاصل کار انسان می‌داند مانند آیه 30 سوره شوری و 41 سوره روم.
حسینی خراسانی افزود: از مجموع آیات قرآن و آموزه‌های دینی استفاده می‌شود که اسلام دین دعا و دوا است، اسلام دین تدبیر و توکل است، دین عقلانیت و دیانت است و در شرایط سخت و دشوار مانند موضوع عالمگیر کرونا بحث قرنطینه و دستورالعمل‌های بهداشتی و رعایت فاصله ها در روایات به خوبی دیده شده ضمن اینکه به مسئله دعا و توجه به خدا نیز تأکید شده است.
وی با اشاره به حکمت مصائب و بلایا در زندگی انسان، گفت: فلسفه وجودی بلاها که دستپخت و حاصل رفتار نادرست بشر است این است که بشر در پی این بلاها و مصائب که از جانب خداوند به عنوان عذاب دنیوی متوجه بشر شده است به سمت خدا بازگردد و به عجز و ناتوانی خود اعتراف کند و از مسیر غلطی که در پیش گرفته است دست بر دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که نه تنها معاصی کبیره بلکه برخی از اقبح انواع گناهان که پلیدترین پدیده‌های هستی شناخته می‌شوند و حتی حیوانات مرتکب چنین پدیده‌های پلیدی نمی‌شوند جنبه قانونی می دهند و مایه خجالت همه بشریت است که جنایاتی هول انگیز به نام همجنس بازی در دنیای کنونی جنبه قانونی پیدا می کند.
وی افزود: پیام ویروس کرونا به همه بشریت این است که ای انسان‌ها برگردید به سوی خدا و اعتراف کنید به گناهتان و مسیر خود را به جانب خدا تغییر دهید و به آغوش لطف و رحمت و کرامت خدا بر گردید.