به گزارش ستاد خبری سیوچهارمین کنفرانس وحدت اسلامی، حجتالاسلام محمدمهدی تسخیری رئیس مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها در وبینار «مبانی و چالشهای دینی و معنوی در مواجهه با بلایا و مصائب» با بیان اینکه امت اسلامی در برابر بحران اپیدمی کووید 19 قرار گرفته است که تعداد زیادی از مردم را به کام مرگ برده است، اظهار کرد: این بیماری غنی و فقیر را مبتلا کرده و هیچ مذهب، دین، ملت، کشور و گروهی را مستثنا نکرده است و بدون اجازه دولتها و رهبران بین قارههای جهان چرخیده است و اکنون باعث نگرانی و اهتمام تمامی کسانی شده است که در کره زمین زندگی میکنند.
وی ادامه داد: گویا این جهان پیشرفته به لحاظ تکنولوژی، علمی، بیولوژی و پزشکی از خواب خوش برخواسته و به دنبال پناهگاه و راهی میگردد تا خود را نجات دهد و مانع هلاکت هفت میلیارد نفر از ابنای انسان شود، گویی خداوند عزیز و مقتدر، قدرت خود را به کسانی که قدرتش را از روی ظلم و بهتان به خود نسبت دادند، نشان میدهد تا به آنان یک نمونه زنده پیش از روز قیامت را نشان داده باشد.
رئیس مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها تاکید کرد: ادیان ابراهیمی به خصوص در این شرایط سخت به خدمت به انسان و نوع بشر دعوت میکنند. از طرفی دیگر این بیماری تأثیرات منفی متعددی در سطوح اقتصادی، روانی و سیاسی گذاشته و روال طبیعی زندگی را با چالش مواجه کرده است و عدم آمادگی دولتها و ملتها برای مواجهه با این بیماری باعث ایجاد ترس، یأس و سرخوردگی شده است و شاهد اختلاف معیشتی، طبقاتی و ضعف خدمات درمانی برای فقرا و مستمندان و کمبود مواد و تجهیزات دارویی و طبی بودیم که باعث افزایش تعداد فوتشدگان این بیماری میشود.
حجتالاسلام تسخیری یادآور شد: در چنین شرایطی آموزههای آسمانی به ایجاد و تقویت امید در دل مردم برای پیروزی روانی در برابر شکست درونی دعوت میکند، همچنین همه ادیان به حکومت عدالت و محبت در آینده اعتقاد دارند که همه در آن با امنیت، صلح و عدالت زندگی میکنند و منجی ظهور خواهد کرد و خداوند به واسطه ایشان زمین را از عدالت سرشار میکند همانطوری که پر از ظلم و جور شده بود.
وی افزود: ادیان آسمانی از همگان دعوت به عمل میآورند تا در روزهای سختی در راه خیر با همدیگر همکاری کرده و به یکدیگر کمک کنند و فقرا و مبتلایان را به صورت فردی و گروهی و با نگاهی انسانی یاری کرده و نجات دهند و تمامی تفاوتها و اختلافات ساختگی را کنار گذاشته و نادیده بگیرند.
رئیس مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها بیان کرد: بر تمامی امتها به خصوص امت اسلامی لازم است که همدیگر را برای مواجهه با این اپیدمی بزرگ که دامنگیر بشریت شده است و از درگیری و جنگهای بنیان کن دور و در شرایط سخت و دشوار فعلی تحریمهای غاصبانه را که بدیهیترین نیازها همچون غذا و دارو را منع میکند حمایت کنند.
حجتالاسلام تسخیری با بیان اینکه دعوت به گفتوگو در این شرایط مهم است، تصریح کرد: ما امروز در جهان اسلام نیاز مبرمی به گفتوگوی جدی و سازنده متفاوت با آنچه در گذشته بوده است داریم، گفتوگویی هدفمند و آیندهنگر که جهان اسلامی ما برای در اولویت قرار دادن مصلحت امت در تمامی مناطق اسلامی و ترجیح آن بر تمامی منافع حزبی، گروهی و محلی نیازمند آن است. اسلام ما را به گفتوگو با تمامی ادیان دعوت میکند، چه برسد به ما که باهم جهان اسلام را تشکیل میدهیم.
وی ابراز داشت: آنچه که در جهان اسلامی شاهدیم، کنارگذاشتن مسأله اساسی فلسطین و قرار گرفتن رهبران ذلیل برخی کشورها در صف صهیونیستها است که گمان میبرند عادیسازی ذلیلانه روابط را به یک فرهنگ در جامعه اسلامی تبدیل میکنند؛ این افراد باید به اطاعت خداوند و پیامبرش بازگردند تا به عزت برسند و از ذلت و تفرقه و ضعف دور شوند.
رئیس مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها با اشاره به دعوت برای بازگشت به خداوند در دوران کرونا خاطرنشان کرد: با انتشار بیماری کشنده کووید 19 برخی تلاش کردند تا عدم فایده ایمان به خداوند، دعا و تضرع را تبلیغ کنند، اما فوراً این اندیشه شکست خورده با فطرت انسانی مواجه شد و مومنان به خداوندگار عزت با توبه، انابه، کارهای خیر و یاری به فقرا و مستمندان و خویشتنداری روی آوردند و از دیگران دعوت کردند تا در مسیر بازگشت به خداوند متعال قرار گیرند.
حجتالاسلام تسخیری در پایان گفت: از جوانان میخواهیم که با این دشواریها و چالش مواجه شده و به انحرافات مغرض نلغزند و به یاری انسانها برای حرکت در مسیر کمال تلاش کنند. در اینجا نقش علمای تمامی ادیان و مذاهب چه زنان و چه مردان نمود پیدا میکند تا روابط خود را برای محقق ساختن اهداف والای انسانی با تمامی طبقات اجتماعی تقویت کنند.