Skip to main content

Subjects

Religious and Spiritual Foundations and Challenges in Facing Disasters and Calamities
Strategic Capacity of the Islamic World in Facing Disasters and Calamities
The Role of Muslim Scientists and Elites in Dealing with Disasters
The Role of Media in Informing and Promoting the Culture of Cooperation in the Occurrence of Disasters and Calamities
Threats and Opportunities of Cyberspace in the Coronavirus Era for the Muslim Communities
The Post-Corona World and New Political, Social and Cultural Scenarios in the Islamic World
The Cultural, Economic and Political Challenges of the West Facing the Coronavirus Pandemic

34th International Islamic Unity Conference

عضو شورای شافعی های یمن در وبینار "منطقه ای غرب آسیا" تشریح کرد؛ راهکارهای تبدیل چالش ها به فرصت ها در ایام کرونا

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، شیخ احمد شمس الدین از علمای شافعی و عضو شورای شافعی های یمن در وبینار منطقه ای غرب آسیا در سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی بیان داشت: همه ی ما از تدابیر پیشگیرانه در مقابله با کرونا از جمله کاهش معاشرت و ماندن در خانه و روی آوردن مردم به شبکه های اجتماعی و شبکه اینترنت به منظور پر کردن اوقات فراغت مطلعیم. این استقبال مردم چالش ها و فرصت هایی را پدید آورده است.
وی ادامه داد: چالش اول، ایجاد ترس و عدم اطمینان در اجرای اطلاعات آگاهی بخش به دلیل ضد و نقیض بودن اخبار درباره دلایل و روش های پیشگیری از این بیماری همه گیر و ازدیاد شایعات و پیچیده شدن وضعیت است. این امر موجب تردید در تصمیم گیری و بی ثباتی و سرخوردگی و ترس شدید در مردم شد.
شیخ شمس الدین گفت: چالش دوم این که اصول اداره و اقدام در دنیای مجازی به دست دشمن است که به این وسیله در کیمن ماست و چه بسا که این قدرتمند ترین سلاح دشمن باشد. همه ما می دانیم که همه اطلاعات و جزئیات زندگی و ارتباطات و امیال و جهت گیری های ما از این باب به راحتی به دست دشمن می رسد.
وی افزود: چالش سوم، کمبود مواد آموزشی در جهت اصلاح و تفریح و سرگرمی و درام و کمدی هدفمند که دارای رسالت روشنگری بوده و در عین حال عامه مخاطبان را به خود جذب کرده و آنان را به دنبال کردن برنامه تشویق کند، می باشد. این یک خطر است زیرا بیشتر برنامه های انیمیشن کودکان و برنامه ها و سریال هایی که در فضای مجازی وجود دارند در پس پرده آن ها رژیم صهیونیستی حضور دارد و پیامی آشکار دارد که همان ممانعت از هشیاری و نابود ساختن بیداری اسلامی است. بسیاری از پسران و دختران و فرزندان ما با شور و شوق این برنامه های تبلیغاتی را دنبال می کنند
عالم یمنی اذعان کرد: چالش چهارم، گسترش شیپور های فتنه و سازمان های وابسته به رژیم صهیونیستی و دست نشانده هایش به هدف ایجاد اختلاف و کینه بین شیعه و سنی و افروختن آتش فتنه در میان شیعیان و سنیان است.
وی تأکید کرد: این چالش ها در حقیقت فرصت هایی هستند که می توان آن ها را با کار مستمر از نقاط ضعف به نقاط قوت تبدیل ساخت. نکته اول این که ترس شدید و عدم اعتماد به صدای جهانی تصمیم گیرندگان در مقابله با همه گیری کرونا است. این فرصت و بستر مناسبی برای مرتبط ساختن مردم با خدای متعال است.
شیخ شمس الدین عنوان کرد: نکته دوم، لزوم آگاهی بخشی به افراد خانواده و جامعه نسبت به خطرات و ضررهای اعتیاد به وب گردی بی هدف و لزوم تصحیح مفاهیم و تصحیح کیفیت دریافت مطالب از رسانه های دیداری و شنیداری است.
وی ادامه داد: نکته سوم این است که نهادهای علمی و پژوهشی و نخبگان حوزه تولید و رسانه باید به تولید محصولات دیداری و شنیداری مناسب کودکان و جوانان ما بپردازند تا عرصه را بر نهادهای وابسته به رژیم صهیونیستی تنگ کنند. نکته چهارم این است که علمای اسلام باید آتش فتنه را بین مذاهب خاموش کرده و مردم را بر اساس مشترکات متحد نموده و حل اختلافات و همزیستی را ترویج دهند.