به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، سید مختار هاشمی در وبینار مبانی و چالشهای معنوی و دینی در مواجهه با مصائب و بلایا طی سخنانی اظهار کرد: با ظهور اسلام در قرن هفتم میلادی در سال ۶۲۲ میلادی و هجرت پیامبر اکرم(ص) در سال ۶۳۲ میلادی حکومت کوچکی در یثرب برپا شد که چارچوب اداری این حکومت «الدستور» بود که سازماندهی جوامع مختلف مسلمان را تحقق میبخشید.
وی اضافه کرد: در عصر حاضر یکی از مباحث مطرح شده برای مقابله با کرونا و رفع مشکلات مردم کاهش مالیاتهاست که توسط امام علی(ع) در دوران حکومت ایشان برای نخستین بار مطرح شد.
این پژوهشگر و استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه بسیاری از کشورها در رویارویی با کرونا بازماندهاند، تصریح کرد: نظام تدبیر جهانی با مدیریت پنج قدرت بزرگ کارنامه موفقی برای برقراری صلح عادلانه نداشته و با توجه به این ساختار در آینده نیز نتیجهای حاصل نمیشود به همین علت خیالبافی نیست که اندیشمندان انسان دوست جهانی در مؤسسات علمی فراخوانده شوند تا برای مدیریت چالشهای جهان تدبیری را بیاندیشند.
وی آیندهپژوهی و پیشبینی آینده را یکی از ویژگیهای حکومت مطلوب دانست و گفت: مسلمانان و نهادهای دینی نقش مهمی در ایجاد نظام حکمرانی جهانی جدید در دوران پساکرونا خواهد داشت.
هاشمی ادامه داد: در شرایط شیوع ویروس کرونا آموزش همگانی و استفاده از علم پزشکی مورد توجه دولتهای مختلف قرار گرفته است به همین علت محدودیتهای زیرساختی در همه کشورها آشکار شده که رفع آنها نیازمند زمان و منابع اعتباری عظیم است.
وی ارتقای اخلاق در جامعه را عاملی برای ارتقای قدرت دستگاه اجرایی هر کشور دانست و گفت: اگر دولتها به اخلاق و دین جامعه توجه داشته باشند میتوانند اهداف خود را به صورت مطلوبتر تحقق بخشند.