به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، سید حسین توانادر وبینار مبانی و چالشهای معنوی و دینی در مواجهه با مصائب و بلایا با بیان اینکه هفته وحدت بهانهای برای تحقق وحدت میان طوائف مختلف و حتی تمام بشریت است، اظهار کرد: فواید تحقق وحدت و مضرات عدم وحدت را هیچ فردی نمیتواند منکر شود چراکه هر جایی به موفقیت رسیدهایم موفقیت داشتیم و هر جایی که شکست خوردهایم متفرق بودیم.
وی از بستن پیوند اخوت و برادری میان مهاجرین و انصار توسط رسول خدا(ص) یاد کرد و افزود: تعهد نوشتن میان قبایل مختلف توسط پیامبر اسلام(ص) در مدینه درسهای زیادی را به ما میدهد.
مدیر دارالعلوم امام نووی چاه بنارد تحقق سعادت و موفقیت را نیازمند داشتن وحدت دانست و گفت: برگشتن به نکات سلبی حوادث تاریخی در صدر اسلام مانعی برای تحقق وحدت اسلامی است درحالیکه ما قرار نیست در تاریخ و گذشته سلبی و منفی خود زندگی کنیم چراکه میخواهیم پیشرفت کنیم و برای آینده برنامه داریم.
وی با بیان اینکه با نگاه به گذشته نمیتوانیم دور یک میز مذاکره با صلح برای آینده برنامهریزی کنیم، عنوان کرد: بیانیه رهبری در میان مردم سیستان و بلوچستان باید به زبانهای مختلف ترجمه و برای همگان معرفی شود؛ ایشان تاکید داشتند که اگر بر گذشته برگردیم با نزاع و تفرقه روبرو خواهیم شد.
توانا با تاکید بر اینکه گذشتگان کار خود را انجام داده و رفتهاند، اظهار کرد: همانطور که قرآن تاکید دارد، کارهای شما برای شما ثبت میشود و شما در مقابل کارهای گذشتگان خود مورد سئوال قرار نمیگیرید؛ هزار و 400 سال از حوادث صدر اسلام گذشته اما ما همچنان درگیر دعواهایی بر سر آنچه گذشته است هستیم درحالیکه ما برای پیشرفت باید برای آینده برنامهریزی کنیم و گذشته را به عنوان عبرت خود مورد استفاده قرار دهیم.
وی با بیان اینکه اهانت رئیس جمهور فرانسه و همفکران او به ساحت مقدس پیامبر اسلام(ص) قلب مسلمانان را آزرده است، عنوان کرد: این اقدام قبیحانه محکوم است و هیچ انسانی آن را نمیپذیرد به ویژه وقتی که سخن از شخصیتی در میان باشد که پیروان ایشان انسانیت و تاریخ را ساخته و به جامعه نشان دادند با صفا و صمیمیت میشود در کنار یکدیگر زندگی کرد.
توانا با تاکید بر اینکه آتش زدن سفارت و قتل و کشتار آن هم به اسم اسلام کار درستی نیست، تصریح کرد: مقصر ما هستیم که نتوانستیم حقیقت پیامبر اسلام(ص) را به مردم حتی رئیس جمهور فرانسه معرفی کنیم چراکه اگر ما وظیفه خود را درست انجام میدادیم هیچ شخصی نمیتوانست چنین جسارتی کند.