Skip to main content

Subjects

Religious and Spiritual Foundations and Challenges in Facing Disasters and Calamities
Strategic Capacity of the Islamic World in Facing Disasters and Calamities
The Role of Muslim Scientists and Elites in Dealing with Disasters
The Role of Media in Informing and Promoting the Culture of Cooperation in the Occurrence of Disasters and Calamities
Threats and Opportunities of Cyberspace in the Coronavirus Era for the Muslim Communities
The Post-Corona World and New Political, Social and Cultural Scenarios in the Islamic World
The Cultural, Economic and Political Challenges of the West Facing the Coronavirus Pandemic

34th International Islamic Unity Conference

وبینار منطقه آسیای مرکزی و قفقاز؛ آراپوغلو: در دوران بلایا و مصیبت روحیه اتحاد، برابری، همدلی و کمک‌رسانی تقویت می‌شود

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، اوزگور آراپوغلو از علمای شیعه ترکیه در وبینار منطقه آسیای مرکزی و قفقاز (ترکیه، روسیه و گرجستان) با باین اینکه انسان ها به عنوان فرد و عضوی از جامعه وقتی با مشکلات، کمبود، مصیبت و بلا روبرو می شوند، با هدف کاهش مشکلات و یا چیره شدن بر آن به آفریننده خود بیشتر تمایل پیدا می کنند، اظهار داشت: این امر به دلیل اینکه انسان در مقابل آن مصیبت و بلاها خود را عاجز و ضعیف می شمارد، لذا با مددجویی از آفریننده‌ی خود در پی حل این مشکلات قدم برمی دارند.
وی ادامه داد: در دوران پاندمی که با آن روبرو هستیم، اگرچه به صورت اجتماعی از خیلی از فعالیت ها محروم مانده‌ایم، ولی وقتی در این مساله به نیمه پر لیوان بنگریم، شاهد آن هستیم که جنبه های مثبتی نیز دارد. می‌توان گفت که فرصت مناسبی است برای خواندن کتاب‌هایی که تاکنون نخوانده ایم. بررسی مجدد آیات الهی قرآن کریم که قبلا فرصت تحلیل و عمل به آن فراهم نشده بود و قوی کردن ارتباط خویشتن با قرآن کریم، تجدید نظر در وظایف بندگی در پیشگاه آفریدگار و بازگرداندن و انعکاس این وظایف به زندگی عملی و تثبیت آن.
این عالم برجسته شیعی ترکیه تاکید کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های دوران مصیبت و بلا این است که در این فرآیند میان انسان ها روحیه اتحاد، برابری، همدلی و کمک رسانی تقویت می‌شود و این وضعیت مسلمانان انصار و هجرت پیامبر از مکه به مدینه در صدر اسلام را یاد آوری می کند.
آراپوغلو یادآور شد: اول از همه این را باید بدانیم که همانطور که در قرآن کریم خداوند می فرماید «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ مومنان برادر یکدیگر هستند و فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ مشکلاتی که بین برادرانتان بوجود می‌آید اصلاح کنید». ما به عنوان ایمان آورندگان برادر یکدیگر هستیم. در راستای استحکام و تداوم الی الابد این پیوند برادری اگر مشکلی داشته باشیم با یادآوری پیوند برادری بین خود، بایستی نسبت به همدیگر گذشت داشته باشیم و از خطا و اشتباهات همدیگر چشم‌پوشی کنیم.
وی افزود: برای به حقیقت پیوستن این امر مهم همانطور که مجدداً در قرآن کریم فرموده شده، باید از دید منفی نسبت به یکدیگر اجتناب کنیم. باید نسبت به اعتقادات و زندگی خودمان و از لحاظ اجتماعی به رفتارهایمان و نسبت به همدیگر از پذیرش افکار منفی اجتناب کنیم. وقتی که مسلمانان اتحاد و برابری خود را برقرار کنند، در سایه اطاعت از خدا و رسول، دولت، شوکت، عظمت و قدرت آنان نیز به قوه خود باقی خواهد بود.
این عالم برجسته شیعی ترکیه خاطرنشان کرد: درعین حال برای تداوم اتحاد و برابری ما خداوند متعال می فرماید «اگر جایی یک خبری شنیدید، آن را بلافاصله قبول نکنید و در مورد آن تحقیق کنید». در دنیایی که زندگی می‌کنیم کارتل‌های رسانه‎ای صهیونیسم و امپریالیسم که تمامی ارگان های رسانه ای را در دست دارند، تحولات جهانی را در راستای امیال خود منحرف می کنند. بنابراین نسبت به پروپاگانداها علیه مسلمانان و نسبت به حرف های آنها باید بصیرت داشته باشیم. تنها به مجرد یک حرف آنها، بایستی از موضع گیری به صورت فکری و عملی علیه یکدیگر خودداری کنیم.
آراپوغلو ادامه داد: یکی از مهمترین مواردی که باید بدان دقت داشته باشیم عبارت است از عدم غفلت از دشمن اصلی. در فرآیند پاندمی که در آن به سر می‌بریم، در حالیکه در جای جای دنیا انسان ها با مرگ دست و پنجه نرم می کنند، کانون های شرارت و قدرت های امپریالیستی در نقاط مختلف دنیا سعی در تغییر دولت ها و قدرت‌ها دارند و با تحقیر مقدسات مسلمانان این کار را میان انسان‌ها عادی‌سازی می‌کنند.
وی تصریح کرد: بعضاً می‌بینیم که در جایی از اروپا یک خدانشناس کتاب مقدس ما قرآن کریم را آتش می‌زند و در جای دیگر، یک مجله پیامبر عظیم الشان ما، رسول اخلاق والا را یک شخصیت منفی و نادرست نشان می‌دهد، حتی بعضا در کشورها و مناطق مسلمان، به یکی از دو امانت پیامبر اکرم (ص) یعنی اهل‌بیت(ع) ایشان هجوم آورده و برای جلوگیری از نشر درست اسلام ناب محمدی میان انسان‌ها تلاش می‌کنند. به این بسنده نکرده، اخیرا بعضی دولتمردان به اصطلاح مسلمان را (گرچه مردمان آن دولت‌ها خواهان این همکاری نباشند) به همکاری با صهیونیست‌ها و عادی‌سازی روابط دعوت کرده‌اند.
این عالم برجسته شیعی ترکیه در پایان گفت: اگر دولتمردانی که این اشتباه را کرده‌اند، در رفتار خود تجدید نظر نکنند، باید بدانند که در تمامی ظلم هایی که رژیم صهیونیستی، اسرائیل و امپریالیست آمریکا و دست نشانده های آنان انجام می دهند، شریک خواهند بود. این گونه مسلمان ها یک روز در دریای ایمان مسلمانان چاره ای جز غرق شدن ندارند.