به گزارش ستاد خبری سیوچهارمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، قدیر آکاراس رئیس اتحادیه علمای شیعی ترکیه در وبینار منطقه آسیای مرکزی و قفقاز (ترکیه، روسیه و گرجستان) با تبریک ولادت پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) اظهار کرد: عصری که در آن هستیم عصر ارتباطات است. در روندی که از هزاران سال تاریخ بشر تا به امروز در جریان بوده است، شرایط زندگی بشر در بعدهای متفاوت تغیر یافته است.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین مواردی که زندگی بشر را آسان می سازد، ارتباطات و حمل و نقل موجود در قرن 20 و 21 است که هم از نظر ارتباطات و هم از نظر حمل و نقل، زندگی انسان را به صورت قابل توجهی آسان کرده است؛ و ارتباط بین یکایک انسان ها را وارد عصری جدید و مهمی کرده است.
رئیس اتحادیه علمای شیعی ترکیه ادامه داد: به وسیله این ارتباطات، انسان ها دوران خوش اقبالی را از لحاظ انتقال فرهنگ، مدنیت، اندیشه و عقاید خود، به انسان ها و ملل دیگر، تجربه می کنند. انسان، فطرتا با ارتباطات زندگی می کند.
آکاراس تاکید کرد: حیات زندگی اخیرا با ویروس کرونا وارد دوران جدیدی شده است. این به معنای مسدود شدن راه حمل ونقل، ولی باز بودن راه ارتباطات می باشد. با وجود اینکه سفرها بین شهرها و رفت و آمدها به کشورها محدود شده اند، اما از طریق اینترنت و رسانه اجتماعی ارتباطات نه تنها محدود نشد، بلکه در این حوزه حتی توسعه پیدا کرده است.
وی افزود: در این شرایط یعنی در شرایطی که کرونا بر دنیا مسلط شده و حمل و نقل محدود شده است، ما به دو مورد مهم احتیاج بیشتری داریم. مورد اول، در شرایط و دوران آفت و بلا استفاده صحیح از شبکههای ارتباطی از جمله اینترنت، تلویزیون و رسانهی جایگزین است. به طوریکه دانشگاه ها و مراکز آموزشی از طریق آموزش از راه دور، نقش بسیار مهم ارتباطات را بیش از پیش حس می کنند.
رئیس اتحادیه علمای شیعی ترکیه بیان کرد: مورد دوم، شخصیت هایی هستند که این ارتباطات را برقرار می کنند. یعنی عالمی که در منبر مینشیند، روشنفکری که سخنرانی می کند و رهبران عقایدی که مردم را راهبری می کنند، بایستی به درستی از شبکه ارتباطی که به جای منبر، مسجد، حسینه و مراکز فرهنگی استفاده میگردد، بهره گیرند.
آکاراس افزود: بلایا و مصیبت نقش مهمی در حرکت و فعالیت انسان دارد. اگر به تاریخ بنگریم، خواهیم دید که اقوام پیامبران با وقوع بلایا پیشرفت کرده اند. امروز وقتی به موارد پیشرفت کشورها نگاه بیندازیم، شاهد هستیم که از بلایا عبرت گرفته و با اجرای نصیحت ها جامعه توسعه یافته ای را آفریده اند.
وی خاطرنشان کرد: امروز دنیای اسلام بدون حل مشکلات فرهنگی، سیاسی و اقتصادی داخلی خود با بلای ویروس کرونا مواجه شده است. برای غلبه بر این بلا، عالمان و روشنفکران که این شبکههای ارتباطی را استفاده خواهند کرد، نقش مهمی در از بین بردن بلا و تبدیل آن به فرصت های خوب و همچنین فراهم کردن ییشرفت انسان ها و جوامع دارند.
رئیس اتحادیه علمای شیعی ترکیه ابراز داشت: سیاست مدارها و دولتها، شبکه های ارتباطی را باید باز نگه دارند. فضای آزاد و ایمن ضروری است. عالمان و روشنفکران که از این شبکههای ارتباطی استفاده خواهند کرد، بایستی از دیدگاه و منظر قرآن به موضوعات نگاه کنند. باید از زبان مناسبی استفاده گردد. این زبان مناسب، پبوند بین انسان ها را حفظ خواهد کرد. همچنین مبادله فرهنگی، اقتصادی بین ملت ها را فراهم و جهالت انسان ها را از بین خواهد برد.
آکاراس ادامه داد: شخصیت هایی که زبان شبکه ارتباطی و رسانه را استفاده کرده و ارتباط بین انسان ها و ملت ها را فراهم خواهند کرد، اگر زبان قرآن کریم را به کار ببرند و این دستورات قرآن کریم را در زبان خود اعمال کنند، به کمک این واسطه های ارتباطی خواه منبر، خواه میز مسجد، خواه فرهنگ دانشگاه و خواه تلویزیون و خواه همه رسانه های جایگزین، می توانند امکاناتی را که انسان ها در زمان مصیبت و بلا به آن دسترسی ندارند، جبران کنند.
وی با بیان اینکه ما انتظاری جز وحدت نداریم، عنوان کرد: وحدت، هرگز به معنای تغییر دین و مذهب نیست. وقتی سخن از وحدت میرود، به معنای عدم دشمنی، به اشتراک گذاری دانش و تجربیات و کمک رسانی و همدلی است.
رئیس اتحادیه علمای شیعی ترکیه اظهار داشت: در عصر ارتباطات، دعا میکنیم خداوند متعال محدودیت حمل و نقل ناشی از مصیبت کرونا را به حرمت آبروی پیامبر اکرم (ص) که هستی ما به حرمت آبروی اوست، از بین ببرد و همراه با او ما را به وحدت و برابری برساند و تمامی بلایا، مصیبتهای جنگی و مخصوصا بلای کرونا را از امت اسلام دور گرداند.
آکاراس در پایان گفت: این را می دانیم که بلایا و مصیبت ها از تاریخ تا کنون منجر به پیشرفت و توسعه امت ها و انسان ها شده است. البته که این منوط به آن است که بلا را یک امتحان الهی پنداریم. این بلایا و مصیبت ها ابزاری برای امتحان الهی است و امید است که ما در این امتحان الهی در کنار وحدت برابری، برادری، محبت و حرمت، برای کسب رضای خالق و ادامه راه رسول اکرم (ص) این وظیفه مهم را به سرانجام برسانیم.