Skip to main content

Subjects

Religious and Spiritual Foundations and Challenges in Facing Disasters and Calamities
Strategic Capacity of the Islamic World in Facing Disasters and Calamities
The Role of Muslim Scientists and Elites in Dealing with Disasters
The Role of Media in Informing and Promoting the Culture of Cooperation in the Occurrence of Disasters and Calamities
Threats and Opportunities of Cyberspace in the Coronavirus Era for the Muslim Communities
The Post-Corona World and New Political, Social and Cultural Scenarios in the Islamic World
The Cultural, Economic and Political Challenges of the West Facing the Coronavirus Pandemic

34th International Islamic Unity Conference

در وبینار «نقش دانشمندان و نخبگان مسلمان در مواجهه با بلایا و مصائب»؛ آذرشب: با حرکت در حوزه تمدن نوین اسلامی به وحدت می‌رسیم

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، محمد علی آذرشب مشاور دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در وبینار «نقش دانشمندان و نخبگان مسلمان در مواجهه با بلایا و مصائب» با اشاره به این موضوع که در عرصه وحدت و تقریب بین مذاهب دیدگاه‌های مختلفی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است گفت: بنده درصدد هستم که تقریب و تمدن نوین اسلامی را مورد بحث و ارزیابی قرار بدهم، بر همین اساس مرکز پژوهش‌هایی با محوریت امت‌های اسلامی راه‌اندازی کرده‌ایم، این پژوهشگاه دو گروه به ترتیب گروه پژوهشی تقریبی و تمدن نوین اسلامی دارد.
وی ادامه داد: کتابی در رابطه با این موضوع در دو جلد تالیف کرده‌ام که در این کتاب رابطه بین تقریب و تمدن نوین اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است و به شخصیت‌های علمی و فرهنگی جهان اسلام پرداخته شده است زیرا تمام آنها به سمت شکوفایی اسلام قدم برداشتند، احیای پیام‌های آسمانی از جمله اهداف ما در این کتاب بوده است چرا که در جهان اسلام باید احیا صورت بگیرد و منظور از احیا تمدن اسلامی است.
مشاور دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه پس از تاسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی استراتژی‌های تقریبی تاسیس شد، تاکید کرد: برای شکل‌گیری وحدت در جهان اسلام کنفرانس‌های متعددی در کشورهای مختلف برگزار و حتی در برخی کشورها مجمع تقریب مذاهب راه‌اندازی شد و استراتژی تقریب نیز در زمان آیت‌الله تسخیری نوشته شد.
آذرشب یادآور شد: برای رسیدن به اتحاد و دوری از اختلافات این مجامع تاسیس و یکسری از مراکز به عنوان مرکز جهانی تمدن نوین اسلامی راه‌اندازی شده است و در سال‌های گذشته اعضای شرکت‌کننده در کنفرانس عضو این مرکز شدند.
وی در ادامه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در هفته وحدت با اعضای شرکت‌کننده در این کنفرانس خاطرنشان کرد: دو موضوع در سخنان رهبر معظم انقلاب مورد تاکید بوده است، یکی بحث وحدت امت اسلامی و دیگری مساله تمدن نوین اسلامی است، این موضوع از مسائل روان‌شناختی و جامعه‌شناختی و تاریخی نشات می‌گیرد.
آذرشب در پایان گفت: امسال کنفرانس وحدت در فضای مجازی برگزار می‌شود و بحث تعاون و همکاری در جهان اسلام میسر نمی‌شود مگر اینکه حوزه تمدن نوین اسلامی به وجود بیاید، مالک بن نبی از الجزایر این موضوع را مطرح و کتاب‌هایی در این رابطه تالیف کرده است برای اینکه بگویی جهان اسلام یک حوزه تمدن واحد دارد، دیگران می‌خواهند ما را تقسیم کنند اما ما یک حوزه تمدن واحد در دین، ذوق، ادبیات، هنر و ... هستیم.