Skip to main content

Subjects

Religious and Spiritual Foundations and Challenges in Facing Disasters and Calamities
Strategic Capacity of the Islamic World in Facing Disasters and Calamities
The Role of Muslim Scientists and Elites in Dealing with Disasters
The Role of Media in Informing and Promoting the Culture of Cooperation in the Occurrence of Disasters and Calamities
Threats and Opportunities of Cyberspace in the Coronavirus Era for the Muslim Communities
The Post-Corona World and New Political, Social and Cultural Scenarios in the Islamic World
The Cultural, Economic and Political Challenges of the West Facing the Coronavirus Pandemic

34th International Islamic Unity Conference

رئیس بخش روابط بین الملل دانشگاه کراچی در کنفرانس وحدت اسلامی تصریح کرد؛ استفاده از ظرفیت‌های بهداشتی کشورهای اسلامی برای مقابله با کرونا

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، دکتر شایسته تبسم، استاد و رئیس بخش روابط بین الملل دانشگاه کراچی در وبینار این کنفرانس بیان داشت: شیوع بیماری کرونا مسئله بسیار مهمی‌در جهان معاصر است و کشورها در حال تنظیم راهبردهای خود برای مقابله با این ویروس که سال گذشته از ووهان شیوع پیدا شد، هستند.
وی ادامه داد: این ویروس حدود 75 درصد جمعیت دنیا، من جمله مسلمانان جهان را درگیر کرده است. علاوه بر فعالیت‌های اقتصادی، تقریباً تمامی‌ادیان و فعالیت‌های مذهبی به شدت تحت تأثیر این ویروس قرار گرفته‌اند. دولت‌های مسلمان نیز ترتیبات سخت‌گیری هایی جهت کنترل شیوع این ویروس اتخاذ کرده‌اند و اکثریت آن‌ها نمازهای یومیه و در ادامه، نماز جمعه را در مساجد به شدت محدود نمودند.
دکتر تبسم عنوان کرد: در مرحله بعدی، دولت عربستان سعودی حج عمره را برای خارجی‌ها و نهایتا برای شهروندان محلی محدود کرد. امسال دولت سعودی حج سالانه را به شدت محدود نمود. این همه گیری تمامی دنیا، من‌جمله دنیای اسلام را با خطری جدی مواجه نموده است. کلید مقابله با شیوع این ویروس فاصله گذاری اجتماعی است که با مشی جمع گرایی اسلام در تعارض است.
وی افزود: در این شرایط، کنفرانس حاضر بسیار به موقع است و قطعا ره آورد مثبتی خواهد داشت، زیرا فقهای اسلام قوانین خاصی تعریف کرده‌اند که می‌توان در شرایط اضطراری و جهت صیانت از جان و جلوگیری از ضرر اقتصادی به کار بست. فقه اسلامی اصول حقوقی مهمی‌را ارائه می‌دهد که در مواقع بحران می‌توان از آن‌ها استفاده نمود، اصولی مانند رفع دشواری و اعمال سعه نظر.
استاد دانشگاه کراچی بیان داشت: علاوه بر این، می‌توان از دستورالعمل‌های اسلامی در خصوص همه گیری که تاریخچه آن به زمان حضرت رسول(ص) برمی‌گردد نیز استفاده نمود تا به دنیای اسلام برای مقابله با چالش‌های مرگبار این ویروس کمک نماییم.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به این که یکی از موضوعات مهم کنفرانس بحث در مورد وحدت اسلامی است، گفت: وحدت پایه همبستگی اسلامی و انسانی است. مفهوم دینی وحدت راه موثری برای حل مشکل جهان‌شمول درگیری بین انسان‌ها است. اسلام وسیله رهایی از تمامی‌بلایا و مصیبت‌هایی است که به شرایط انسان صدمه می‌زند.
دکتر تبسم اضافه کرد: به اعتقاد من، کشورهای دارای اکثریت مسلمان می‌بایست وظیفه تحکیم روابط همبستگی دوجانبه در این سال سخت، مبادله کارشناسان بهداشت عمومی را به عهده بگیرند.
وی عنوان کرد: انتظارات از این کنفرانس که مباحث بسیار مثبتی را در خصوص چالش‌های گوناگون پیش روی جهان و بالاخص جامعه مسلمین قرار دارد را مورد تاکید قرار خواهد داد، بسیار بالا است و ما ابزارهایی جهت مقابله با شرایط ناشی از این همه گیری را پیشنهاد خواهیم کرد.