Skip to main content

Subjects

Religious and Spiritual Foundations and Challenges in Facing Disasters and Calamities
Strategic Capacity of the Islamic World in Facing Disasters and Calamities
The Role of Muslim Scientists and Elites in Dealing with Disasters
The Role of Media in Informing and Promoting the Culture of Cooperation in the Occurrence of Disasters and Calamities
Threats and Opportunities of Cyberspace in the Coronavirus Era for the Muslim Communities
The Post-Corona World and New Political, Social and Cultural Scenarios in the Islamic World
The Cultural, Economic and Political Challenges of the West Facing the Coronavirus Pandemic

34th International Islamic Unity Conference

رئیس اداره امور دینی مسلمانان روسیه در پیامی به کنفرانس وحدت: به نمایندگی از مسلمانان روسیه از برگزار کنندگان کنفرانس تشکر می‌کنم/ کرونا به مردم نشان داد که خدا اداره کننده واقعی جهان است

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، شیخ راویل عین الدین، رئیس اداره امور دینی مسلمانان روسیه در پیام ویدیوئی به این کنفرانس عنوان کرد: به نمایندگی از طرف جمعیت 25 میلیونی مسلمانان روسیه از مجمع جهانی تقریب مذاهب بابت سازماندهی و برگزاری این کنفرانس کمال تشکر را دارم. شما موفق شدید علی رغم تمامی محدودیت‌ها و مشکلات امروزی این کنفرانس را به نحو شایسته‌ای برگزار کنید.
وی ادامه داد: این کنفرانس فرصت بسیار خوبی را ایجاد کرده تا همه اعضا به بحث و بررسی در مورد مهمترین مسائل امت اسلامی و بشریت امروز بپردازند و بتوانند راه حل‌های عملی برای مشکلات امروز امت اسلامی مطرح کنند.
رئیس شورای مفتیان روسیه بیان داشت: همه گیری ویروس کرونا، بشر امروز را با مسائل و چالش‌های بسیاری از جمله اقتصادی، اجتماعی، علمی و سیاسی درگیر کرده است. اما همه ما امروز به این درک رسیده‌ایم که مساله اصلی پاندمی کرونا، مسئله اخلاقی است. این‌که رفتار ما در مواجه با این مساله چگونه است و چه ویژگی‌های انسانی ما در شرایط بحرانی دستخوش تغییر می‌شود.
وی افزود: این دوران و سختی‌ها و تغییر رفتارها نشان دهنده این است که ما درون یک آزمون بزرگ انسانیت و اخلاقی قرار داریم. رفتار فردی و اجتماعی ما در این بحران همانند شاخصی برای ادامه راه زندگی ما خواهد بود. از این رو باید نهایت دقت را در رفتار خود در شرایط بحرانی و فوق العاده داشته باشیم.
شیخ راویل عین الدین با بیان این‌که هر یک از ما تاکنون به این پرسش‌های بنیادی فکر کرده است که ما به عنوان یک عضو از جامعه برای حل این مشکل بزرگ چه کاری می‌توانیم انجام دهیم؟ تصریح کرد: آیا انسان امروز توانایی این را دارد که با تغییرات گسترده اجباری در روند عادی زندگی و شرایط بحرانی و بلاتکلیفی عقل سلیم خود را حفظ کند؟ صبر پیشه کند و بخشنده باشد و به اعمال خیر خود ادامه دهد؟
وی اضافه کرد: اگر شرایط بحرانی نتوانسته باشد قدرت تصمیم گیری عاقلانه و اخلاقی ما را مختل کرده باشد و برعکس ما را برای کمک و محبت مصمم تر کرده باشد باید خوشحال باشیم، چرا که خداوند اراده کرده تا ما را از میان بحران‌ها عبور دهد و از ما انسانی قوی تر برای دوران آینده بسازد. همه ما می‌دانیم که این سختی‌ها می‌گذرد و آنچه می‌ماند رفتار و کردار انسان‌ها در این دوران بحرانی و شرایط خاص است.
رئیس شورای مفتیان روسیه یادآور شد: ما انسان‌هایی هستیم که به یاری خدا در هر لحظه و مکان اعتقاد راسخ داریم و از این رو در دوران بحرانی از امید و رحمت خداوند به هیچ وجه غافل نیستیم. چراکه دین و باور همانند پشتیبانی محکم برای ما قدرت روحانی و اعتقادی می‌آورد و در این شرایط است که هر انسان به میزان توانایی و قدرت خود می‌بایست به دیگران کمک کند و کار خیر را فراموش نکند تا نیازمندان جامعه که در شرایط ضعیف‌تری هستند از بین نروند.
وی ادامه داد: قشرهای ضعیف جامعه در این روزها دوران سختی را می‌گذرانند. آن‌هایی که شغل و معیشت روزانه خود را از دست داده‌اند نباید از رحمت خداوند قطع امید کنند و این امر با اراده خداوند و کمک دیگر انسان‌ها محقق می‌شود.
رئیس اداره امور دینی مسلمانان روسیه با تاکید بر این‌که قدرت ما در دعا و ایمان است، گفت: تسلی یافتن ما در کمک به دیگران و حمایت مستمندان است، بدون در نظر گرفتن این‌که آن‌ها پیروان چه دین و مذهبی هستند. سال 2020 به عنوان سالی در تاریخ ثبت خواهد شد که موضوع مرکزی آن بیماری واگیردار کرونا است. اما این سال در روسیه برای مسلمانان به سالی تبدیل شد که بیش از هروقت دیگر به انجام کارهای خیر و خداپسندانه پرداختند. مسلمانان به همه مستمندان از جنبه های مختلف خورد و خوراک و کمک هزینه مالی کمک کردند و در قالب گروه های داوطلبانه به کمک پزشکان و پرستاران شتافتند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر پس از گذشتن چندین ماه در این وضعیت کرونایی سوالی برای بسیاری پیش آمده است، که در ادامه زندگی چه خواهد شد؟ یادمان هست که برخی سیاستمداران تا قبل از بروز همه گیری کرونا مردم گوشه و کنار دنیا را از فجایع جهانی، جنگ سوم جهانی و اتفاقاتی نظیر آن می ترساندند، آن‌ها فراموش کرده بودند که چه کسی دنیا را ساخته است و چه کسی صاحب زمین ها و آسمان‌ها است. آن‌ها فقط از برنامه‌های خود حرف می‌زدند، اما خداوند هم برای بشریت و زندگی انسان برنامه دارد.
شیخ راویل عین الدین تأکید کرد: در سخنرانی‌ها و صحبت‌های خود با همکیشان در هنگام مراسم‌های مذهبی و دینی از مومنان می‌خواهیم در دعاهای خود صادق و خالص باشیم، با امید به آینده نگاه کنیم و نسبت به همه آزمون‌های الهی محکم و استوار باشیم، چراکه این صفات را خداوند به انسان که اشرف مخلوقات است ارزانی داشته است. دعا می‌کنم تا همه امت اسلامی و همه کشورها و مردم دنیا در صلح و آرامش باشیم و دعا می‌کنم تا رحمت و بخشش خداوند بخشاینده شامل حال همه ما بشود.