تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

محاور المؤتمر

المبادئ والتعاليم الدينية والمعنوية في مواجهة المصائب والبلايا
القدرات الاستراتيجية للعالم الإسلامي في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور العلماء والنخبة المسلمة في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور الإعلام في التوعية والترویج لثقافة التعاون في حالة انتشار المَصائُب والبَلايا
التهديدات وفرص العالم الافتراضي في زمن الكورونا للمجتمعات الإسلامية
عالم ما بعد جائحة كورونا والسيناريوهات السياسية والاجتماعية والثقافية الجديدة في العالم الإسلامي
التحديات الثقافية والاقتصادية والسياسية في الغرب لمواجهة جائحة كورونا

المؤتمر الدولی الرابع و الثلاثون للوحدة الاسلامی

دبیرکل شبکه مجازی دانشگاه‌های جهان اسلام: وحدت از استراتژی‌های اسلام است

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، دکتر کریم نجفی برزگر، دبیرکل شبکه مجازی دانشگاه‌های جهان اسلام در وبیناری با اشاره به این‌که بحث از وحدت اسلامی از موضوعات مهم قرآنی است، اذعان کرد: نه تنها در آیات قرآن، بلکه در تاریخ، ادبیات و... ما درباره وحدت صحبت شده است.
وی ادامه داد: رویکرد دین و فرهنگ ما وحدت و زندگی مسالمت آمیز میان مردم است. نه تنها آیات قرآن این نوع نگاه را نسبت به مسلمانان بلکه بر دیگر انسان‌ها نیز دارد. یکی از آرزوهای دیرین علمای اسلام، ایجاد وحدت اسلامی و تشکیل امت واحد اسلامی بوده و است.
دکتر نجفی برزگر با اشاره به این‌که علمایی همانند آیت‌الله بروجردی، شیخ شلتوت و... به دنبال وحدت بودند، تأکید کرد: نوع نگاه امام راحل و مقام معظم رهبری نیز براساس وحدت است.
وی افزود: استراتژی وحدت از استراتژی‌های مهم جهان اسلام است که جمهوری اسلامی ایران نیز آن را دنبال می‌کند. یکی از سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران نیز در این مسأله بنیانگذاری مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به شمار می‌آید.
دبیرکل شبکه مجازی دانشگاه‌های جهان اسلام در ادامه سخنان خود به تشریح سازمان همکاری‌های اسلامی پرداخت و گفت: این سازمان پس از سازمان ملل مهمترین سازمان است و دارای چند کمیته شامل قدس، اطلاعات و فرهنگ، همکاری‌های اقتصادی و تجاری و همکاری علمی و فناوری می‌باشد.
وی اضافه کرد: هدف از تأسیس سازمان همکاری‌های اسلامی افزایش و تحکیم برادری و همبستگی میان کشورهای عضو و حمایت از منافع مشترک، تقویت همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی، حمایت و دفاع از تصویر اسلام و تشویق به گفت‌وگو میان ادیان و مذاهب، تقویت و توسعه دانش و فناوری می‌باشد.
دکتر نجفی برزگر یادآور شد: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی می‌تواند با اساتید، دانشجویان و نخبگان ارتباط برگزار کند. می‌تواند با سازمان‌های بین‌المللی نیز ارتباط برقرار کند. چرا که مصوبات سازمان حقوقی است.