رفتن به محتوای اصلی

موضوعات فراخوان مقاله

مبانی و چالش‌های دینی و معنوی در مواجهه با مصائب و بلایا
ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش دانشمندان و نخبگان مسلمان در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی و ترویج فرهنگ تعاون در هنگام ابتلای به مصائب و بلایا
تهدیدها و فرصت‌های فضای مجازی در عصر کرونا برای جوامع اسلامی
جهان پساکرونا و سناریوهای جدید سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در جهان اسلام
چالش‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی غرب در مواجهه با کرونا

سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

وبینار «منطقه‌ای شمال آفریقا (الجزایر _ تونس)» در سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی؛ طاهر محمد علی: در دوران بلایا و مصیبت، کمک به همنوع از بهترین عبادات است

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، طاهر محمد علی نویسنده و استاد دانشگاه از اتیوپی در وبینار «منطقه‌ای شمال آفریقا (الجزایر _ تونس)» در سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی با اشاره به این حدیث از پیامبر اکرم (ص) که می فرماید «مَنْ سَعَی فِی حَاجَةِ أَخِیهِ الْمُؤْمِنِ- فَکَأَنَّمَا عَبَدَ اللَّهَ تِسْعَةَ آلَافِ سَنَةٍ صَائِماً نَهَارَهُ قَائِماً لَیْلَه»، اظهار داشت: در این حدیث، می‌بینیم که پیامبر(ص) برای حمایت از جامعه و همدلی و کمک به افراد نیازمند در مواقع بلا و سایر مواقع ارزش زیادی قائل شده است.
وی ادامه داد: امام علی (ع) به ما توصیه می‌کند که خود را ملاک قرار دهیم تا همان چیزی را که دوست داریم برای خودمان اتفاق بیافتد برای دیگران هم دوست داشته باشیم اتفاق بیافتد و چیزهایی که خودمان دوست نداریم، برای دیگران هم دوست نداشته باشیم، بنابراین شخصی که از وقوع بلایی مانند نشست زمین، سونامی، آتش سوزی، فقر، جنگ یا هر نوع بلا یا بی عدالتی دیگر، بر مردم یا جامعه‌ ای پیشگیری می ‌کند، آن شخص بهشت را برای خود تضمین کرده است.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: در حدیثی امام جعفر صادق(ع) می‌فرماید «رفع مشکلات دیگران و جلوگیری از بلایا و همه‌گیری‌ها یا سایر مشکلات، بهتر از آزاد کردن هزار برده است». آزاد کردن برده یکی از بزرگترین اعمال خیر در اسلام است. بنابراین کمک به دیگران حتی بهتر از آزاد کردن هزار برده است، همچنین بهتر از مهیا کردن هزار اسب برای جهاد در راه خدا، یا به بیان امروزی بهتر از هزار موشک.
طاهر محمد علی یادآور شد: این نوع از همکاری و همدلی با جامعه مسلمین و با نوع بشر و کمک و رفع مشکلات مردم به صورت کلی، حتی بهتر از بهترین نوع عبادت تلقی می‌شود و بهتر از سایر عباداتی که در احادیث اشاره شده است، می‌باشد.
وی افزود: در حدیثی از پیامبر اکرم (ص) آمده است «کسی که رنجی از رنج‌های برادر مسلمان خود بکاهد، خداوند دردی از دردهای او در آخرت را خواهد کاست». یعنی، شخصی که مشکلی از مشکلات یک جامعه خاص یا یک فرد خاص را در این دنیا رفع کند، خداوند در آخرت بسیاری از مشکلات او را رفع خواهد کرد.
این استاد دانشگاه با ذکر مثالی بیان کرد: شخصی که به کمک شما احتیاج دارد یا شخصی برای حل مشکلی به شما مراجعه می‌کند و برای حل مشکل خود درخواست کمک می‌کند، این نعمتی است که از جانب خداوند برای شما فرستاده شده است. این گفته امام حسین (ع) است. بنابراین، رفع مشکلات مردم از طریق شما جزو نعمت‌های خداوند برای شما است و نباید به خاطر این موضوع اندوهگین شوید یا این نعمت را پس بزنید.
طاهر محمد علی در پایان گفت: احادیث بسیار زیادی در خصوص کمک به دیگران وجود دارد، در خصوص کمک به مردم و همدلی با مردم در همه‌گیری‌ها و بلایا و در مواقع دیگر مانند فقر و جنگ. این نوع کمک به مردم حتی به عنوان بهترین نوع عبادت هم قلمداد شده است و حتی بهتر از زکات، نماز، روزه و سایر عبادات تلقی شده است.