رفتن به محتوای اصلی

موضوعات فراخوان مقاله

مبانی و چالش‌های دینی و معنوی در مواجهه با مصائب و بلایا
ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش دانشمندان و نخبگان مسلمان در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی و ترویج فرهنگ تعاون در هنگام ابتلای به مصائب و بلایا
تهدیدها و فرصت‌های فضای مجازی در عصر کرونا برای جوامع اسلامی
جهان پساکرونا و سناریوهای جدید سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در جهان اسلام
چالش‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی غرب در مواجهه با کرونا

سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

عضو مجمع عمومی اتحادیه جهانی زنان مسلمان در وبینار منطقه ای غرب آسیا مطرح کرد؛ نقش رسانه‌ها در عبور از بحران‌ها/ باید انسجام فکری، فرهنگی و بهداشتی ایجاد کنیم

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، خانم دکتر منال فنجان، عضو مجمع عمومی اتحادیه جهانی زنان مسلمان در وبینار منطقه ای غرب آسیا بیان داشت: ما در جهان اسلام باید مشاهده کنیم آیا آنطور که شایسته است رسانه را در خدمت گرفته‌ایم که در جهت مسیر اهداف ما باشد؟
وی افزود: البته نمی‌خواهم بگویم که ما تلاشی نکرده‌ایم اما آن طور که در سطح شایسته باشد، آنطور که رسانه‌های مختلفی را در اختیار داریم از آن استفاده کرده ایم؟ چه در بخش اقتصادی، فرهنگی، چه در سطح اجتماعی و سیاسی حتی در سطح زندگی عمومی مردم.
دکتر فنجان تصریح کرد: برای نمونه برخی از رسانه‌ها صرفاً به موضوع کرونا و ارائه آمار می پردازند. مثلاً فقط خبر نقل می کنند که تعداد مبتلایان و بهبود یافتگان چقدر است. برخی رسانه‌های دیگر را می‌بینیم که این آمارها را به شکل مبالغه آمیزی منتشر می‌کنند یا سیاه‌نمایی می‌کنند.
وی ادامه داد: برخی رسانه های دیگر نیز حرفشان این است که در این شرایط چه کاری خوب است انجام دهیم اما تا این لحظه ما هنوز رسانه مطلوب خود را ندیده ایم که بر این نقطه متمرکز شود که از این بحران زیستی و از این همه گیری و ویروس، عنصری مشترک تشکیل دهد برای ایجاد وحدت و تغییر مفاهیم در اذهان ما، تا برای وحدت ما در حوزه های مختلف اقتصادی اجتماعی و سیاسی تلاش کند.
این استاد دانشگاه اذعان کرد: رسانه می‌تواند این کار را از طریق سرمایه گذاری و تمرکز بر یک عنصر انجام بدهد. این عنصر امروز، خطر مشترک برای همه ماست. فرقی بین کشورهای پیشرفته ثروتمند در حال توسعه فقیر یا عقب افتاده نیست. ما در این مرحله باید بیندیشیم که از رسانه در این زمان چه میخواهیم باید بیندیشیم که چطور رسانه به جای آن که موجب اختلاف باشد، می تواند چارچوب های فکری جدید ایجاد کند و بین مردم نزدیکی و حدت ایجاد بکند.
وی اضافه کرد: چطور می توان یک آگاهی انسانی یکپارچه در قبال این فاجعه زیستی ایجاد کرد به طوری که بتوان از تجربه دیگران بهره برد؟ باید نوعی انسجام فکری ذهنی و فرهنگی و بهداشتی در همه بخش ها ایجاد کنیم. طوری که نوعی فرهنگ انسانی ایجاد کند تا مردم بر اساس آن به یکدیگر نزدیک شوند و فارغ از گرایش‌های سیاسی گردهم آیند.
عضو مجمع عمومی اتحادیه جهانی زنان مسلمان گفت: رسانه می تواند یک دیدگاه متفاوت جدید ایجاد کند چه در سطح اجتماعی، سیاسی چه در سطح فرهنگی حقوقی بنابراین رسانه قادر است که این پدیده را از طریق امکانات زیاد موجود که خدا در اختیا ما قرار داده و از طریق فضای دیجیتال از یک فاجعه زیستی به یک فرصت به یک دوره جدید انسانی تبدیل کند و به جای اینکه این بیماری حالتی تراژیک یا چیزی کاملا منفی در زندگی امت اسلامی باشد به یک نقطه قوت تبدیل کند.
وی ادامه داد: بنابراین باید بنگریم چطور می توانیم مکانیسم هایی را که در اختیار داریم به کار بگیریم تا بیشترین تاثیر مثبت و سالم را داشته باشد نه اینکه واکنش تند در حوزه های مختلف از جانب افکار عمومی ایجاد کند یا اینکه همراه با تحول اشتباه باشد. پس برای این است که می‌گویم می توانیم دوره جدیدی را آغاز کنیم و ترسیم کنیم به جای اینکه دیگران آن را برای ما ترسیم کنند؛ این نقش مهم رسانه است که خداوند در ابتدای رسالت پیامبر(ص) به او فرمود ابلاغ کن و انذار بده.