به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، عبدالرحمن کانه شب گذشته در وبینار منطقهای غرب آسیا و شمال آفریقا، با بیان اینکه عبادتهای دسته جمعی مسلمانان یکی از پر خطرترین اقدامات در زمان کرونا است، اظهار کرد: مناسبات دینی زیادی میان مسلمانان در کشورهای اسلامی برای غلبه بر این ویروس تغییر کرده است. همچنین امروز با فتاوی جدیدی که تاکنون سابقه نداشته در خصوص انجام فرائض دینی روبه رو هستیم.
وی با تاکید بر اینکه مسلمانان و شعائر دینیشان بیش از همه از کووید ۱۹ متاثر شدهاند چرا که شعائر دین اسلام بر پایه فعالیتهای جمعی است، اضافه کرد: در حال حاضر کووید ۱۹ خطرات زیادی را برای حیات انسان در کره زمین ایجاد کرده است و این خطرات موجب زیانها و دگرگونیهای زیادی در عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و دینی شده است.
استادیار گروه زبان و فرهنگ عربی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیخ ایوب سنگال ادامه داد: بزرگان علم و دانشمندان بسیاری بر این عقیدهاند که جهان پس از پشت سر نهادن ویروس کرونا هرگز به حالت قبل باز نمیگردد. چراکه اخلاق، رفتار و واکنشها بسیار تغییر خواهد کرد.
وی تصریح کرد: واجبات دینی مسلمانان و بسیاری از جنبههای زندگی آنان در خلال تلاش کشورهای اسلامی برای مهار کووید ۱۹ دچار دگرگونی و تغییر شده است و این واجبات، آدابی بودهاند که تاکنون بخش اصلی و مهم و مقدس دین اسلام به شمار آمده و حتی شاید دین بدون آن ناقص به حساب آید.
عبدالرحمن کانه از تعطیلی نمازهای جمعه و جماعات یاد کرد و گفت: امسال عید فطر، عید قربان، ماه رمضان و حج به صورت متفاوتی دنبال شد و این نشان از اهتمام امت اسلام نسبت به حفظ سلامت انسانهاست.
وی با بیان اینکه عمل به تعالیم دینی در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تاثیرگذار است، مطرح کرد: اسلام به ابعاد مختلف زندگی بشر و همچنین بحرانها و شرایط زندگی آینده انسان توجه داشته و اصول و قواعد مشخصی را برای همه زمانها و امتها تعیین کرده است.