رفتن به محتوای اصلی

موضوعات فراخوان مقاله

مبانی و چالش‌های دینی و معنوی در مواجهه با مصائب و بلایا
ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش دانشمندان و نخبگان مسلمان در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی و ترویج فرهنگ تعاون در هنگام ابتلای به مصائب و بلایا
تهدیدها و فرصت‌های فضای مجازی در عصر کرونا برای جوامع اسلامی
جهان پساکرونا و سناریوهای جدید سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در جهان اسلام
چالش‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی غرب در مواجهه با کرونا

سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

وبینار منطقه آسیای مرکزی و قفقاز؛ حجت الاسلام والمسلمین شباهت: یک صدا شدن در مقابل کفر و یکدلی در مقابل ظلم، تنها با وحدت امکان پذیر است

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالله شباهت از علمای شیعه ترکیه در وبینار منطقه آسیای مرکزی و قفقاز (ترکیه، روسیه و گرجستان) با اشاره به اینکه وحدت انسان‎ها در قرآن کریم نیز یکی از مهمترین اهدافی هست که به آن پرداخت شده است، اظهار داشت: در روایات نیز بر موضوع مهم وحدت تاکید شده است.
وی ادامه داد: بشر یک موجودی هست که همیشه به دنبال ترفیع است و قطعاً در روند این ترفیع به کمک الهی احتیاج پیدا می‌کند. آن چیزی که به صورت ریسمان خداوند از آن یاد می شود، قرآن و اهل‌بیت(ع) است.
این عالم برجسته شیعی ترکیه تاکید کرد: حضرت رسول(ص) باور توحیدی نبوده و در کنار آن مفهوم وحدت را نیز گسترانیده است. این مفهوم الگوهای نادری از قبیل الگوی برادری، برابری و پیوستگی به طور مثال بین انصار و مهاجر را به انسانیت تقدیم کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین شباهت یادآور شد: فهم حقیقی قرآن و سنت به صورت باطنی و ظاهری و راهنما قرار دادن اینها و همچنین ایجاد وحدت، تنها از طریق ارزش مشترک آن، یعنی بواسطه اهل بیت(ع) میسر می‌باشد. یعنی قرآن به تنهایی نمی‌تواند راهنما باشد، حدیث هم به تنهایی نمی‌تواند راهنما باشد. بالاخره اینکه همه اینها معانی و مفاهیم باطنی و ظاهری دارند.
وی افزود: در کل دنیا و در بین مسلمانان بر روی وجود وحدت اتفاق نظر وجود دارد. در این دوره ای که سخت‌ترین و بحرانی ترین زمان تاریخ را در حال گذراندن هستیم، به طور کلی، تمامی انسان ها و در جز، تمامی مسلمانان دارای وظایف سنگینی هستند.
این عالم برجسته شیعی ترکیه خاطرنشان کرد: مهترین عامل از هم پاشیدن وحدت به طور کلی سران، رهبران عقاید و بعضی دستان مرموزی هستند که این وحدت در ضد منافع شخصی آنها قرار دارد. به صورت کلی انسان‌ها در خصوص ضرورت وجود وحدت اتفاق نظر دارند. لذا بایستی وحدت را به درستی درک کنیم و به درستی بفهمانیم.
شباهت با بیان اینکه پدیده وحدت را باید از حالت شعار درآورده و حقیقت وابسته بودن بقای امت اسلام به وحدت را قبول کنیم و بقبولانیم، تصریح کرد: بایستی بپذیریم که بدون وحدت اسلامی نخواهیم توانست شالوده دولت عدالت اسلامی ساخته شده توسط امام زمان (عج) را برپا کنیم. بایستی قبول کنیم و بقبولانیم که وحدت، مانع از ریخته شدن خون مسلمان و تجزیه آنان می شود.
این عالم برجسته شیعی ترکیه افزود: بایستی بدانیم که یک صدا شدن در مقابل کفر و یکدلی در مقابل ظلم، تنها با وحدت امکان پذیر است. اما برای انجام این امر مهم قبل از همه، نباید به مذهب، دین، جغرافیا و ایدئو‌لوژی یکدیگر نگاه کنیم، بلکه به مفاهیم اساسی توحیدی و وحدت در اسلام نگاه کرده و باید در راستای آن حرکت کنیم.
شباهت بیان کرد: عدم برقراری وحدت توسط انسان‌های عاقل در مواجهه با مشکل امروزی مثل بیماری کرونا که بی‌رحمانه همه چیز را بدون تبعیض به کام خود می‌کشد و برای غلبه بر دیگر مشکلات، حقیقتا قابل تامل است. چطور می شود که حیوانات وحشی در شرایط سخت کنار یکدیگر قرار می گیرند ولی انسان های صاحب عقل نمی توانند کنار یکدیگر قرار گیرند و این نشانه بزرگی از جلوگیری قدرت‌های موذی از تشکیل وحدت اسلامی است که کابوس ترسناک دشمنان اسلام به شمار می‌رود.