رفتن به محتوای اصلی

موضوعات فراخوان مقاله

مبانی و چالش‌های دینی و معنوی در مواجهه با مصائب و بلایا
ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش دانشمندان و نخبگان مسلمان در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی و ترویج فرهنگ تعاون در هنگام ابتلای به مصائب و بلایا
تهدیدها و فرصت‌های فضای مجازی در عصر کرونا برای جوامع اسلامی
جهان پساکرونا و سناریوهای جدید سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در جهان اسلام
چالش‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی غرب در مواجهه با کرونا

سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

فیض محمد عثمانی عنوان کرد؛ تشکیل سازمان‌های اسلامی راهکاری برای رفع مشکلات جهان اسلام

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، فیض محمد عثمانی ظهر امروز در وبینار منطقه‌ای افغانستان که با موضوع "فرصت‌های پیشرو جهان اسلام برای وحدت اسلامی در شرایط بیماری جهان گیر" دنبال شد، فرا رسیدن میلاد پیامبر و هفته وحدت را به مسلمانان تبریک گفت و اظهار کرد: امروز بسیاری از کنفرانس‌ها و نشست‌های بین‌المللی کنسل شده و یا به تعویق افتاده است اما دست‌اندرکاران مجمع تقریب مذاهب اسلامی فرصت برگزاری این همایش را با استفاده از بستر فضای مجازی فراهم کرده است.
وی اضافه کرد: بسیاری از بلایا فرصتی است برای اینکه انسان عملکرد خود را محاسبه کرده و به نقاط ضعف خود برسد تا بتواند آن‌ها را رفع و تجدید قوا کند؛ همکاری‌های اسلامی در زمان بروز بلایا و مشکلات موضوع بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وزیر سابق ارشاد، حج و اوقاف جمهوری اسلامی افغانستان ادامه داد: اگر از آفت‌های معنوی بگذریم مسلمانان طی سال‌های اخیر گریبان‌گیر آفت‌های مادی هستند که از جمله این آفت‌ها جهل، ناکارآمدی، تفرقه، نداشتن ابتکار و الگوبرداری از غربی‌هاست.
وی با تاکید بر اینکه تحریم‌های اقتصادی، کرونا و جنگ از دیگر مصیبت‌هاست که بر مسئولیت‌های ما افزوده است، تصریح کرد: علت و عامل اصلی جنگ در افغانستان کمونیست‌ها و اتحاد جماهیر شوروی بوده و به خاطر عملیاتی ساختن یک نظام پوچ میلیون‌ها انسان جان خود را از دست دادند و امروز مسلمانان یمن، لیبی و دیگر کشورها در شرایط خاصی قرار دارند.
عثمانی ادامه داد: ما باید یکبار دیگر با مباحث علمی و آکادمیک نسبت به علل و پیدایش بلایا و مصیبت‌ها فکر کنیم، شرایط امروز بیت‌المقدس و حضور ابرقدرت‌های دنیا از هزاران کیلومتر دور تر در منطقه خاورمیانه جای تأمل و بحث دارد.
وی با تاکید بر اینکه دامن زدن به اختلافات مذهبی و جدایی میان شیعه و سنی موجب افزایش مشکلات می‌شود، عنوان کرد: ما برای از بین بردن مشکلات باید سازمان‌های اسلامی را تشکیل داده و صادقانه و با خلوص نیت و با کنار گذاشتن تعصبات، سلیقه‌های مذهبی، افراط و تفریط یکدیگر را در آغوش بگیریم تا به عنوان یک امت واحد مقابل ظالمان ایستادگی کنیم.
عثمانی تصریح کرد: امروز به بهانه‌های مختلف آتش بغض و کینه برافروخته می‌شود درحالی‌که اتحاد مسلمانان می‌تواند بسیاری از مشکلات کشورهای اسلامی را رفع کند.