رفتن به محتوای اصلی

موضوعات فراخوان مقاله

مبانی و چالش‌های دینی و معنوی در مواجهه با مصائب و بلایا
ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش دانشمندان و نخبگان مسلمان در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی و ترویج فرهنگ تعاون در هنگام ابتلای به مصائب و بلایا
تهدیدها و فرصت‌های فضای مجازی در عصر کرونا برای جوامع اسلامی
جهان پساکرونا و سناریوهای جدید سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در جهان اسلام
چالش‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی غرب در مواجهه با کرونا

سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

استاد دانشگاه تهران تبیین نمود؛ رحمت للعالمین ، از ویژگی‌های بارز نبی مکرم اسلام (ص) است

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، دکتر علی اصغر پورعزت، استاد دانشگاه تهران، در نشست «همکاری‌های کشورهای اسلامی در تقویت و توسعه حکمرانی تعالی گرا»، ضمن اشاره به آیاتی از قرآن کریم تصریح کرد: برای شناخت پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله) و امام معصوم(علیه السلام) باید به قرآن، حقیقی‌ترین و دقیق‌ترین تعریف خالق هستی رجوع نماییم.
استاد دانشگاه تهران، رحمت للعالمین، صاحب خلق عظیم و حساس به هدایت مردم را از ویژگی های بارز نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله) دانست و گفت: نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله) ویژگی‌های فراوانی داشتند که تجلی دهنده اسماء الهی است؛ تمرکز بر رحمت للعالمین بودن، صاحب خلق عظیم و حساس به هدایت انسان ها، نشان دهنده اهمیت این موضوعات است.
وی در ادامه به برجسته ترین مظاهر اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) اشاره نمود و با بیان این که حضرت زهرا(سلام الله علیها) مظهر حکمت، امام علی(ع) مظهر عدالت، امام حسن(ع) مظهر کرامت و سید الشهدا(ع) مظهر شجاعت بودند، خاطرنشان کرد: امام سجاد(ع) مظهر برقراری ارتباط با خداوند و صبر، امام باقر(ع) مظهر شکافت دانش، امام صادق(ع) مظهر انتشار دانش صدق، امام کاظم(ع) مظهر بردباری، امام رضا(ع) مظهر درک هستی، امام جواد(ع) مظهر بخشندگی، امام هادی(ع) مظهر هدایتگری، امام حسن عسکری(ع) مظهر تدبیرگری و شکل دهی آینده و حضرت حجت(عج) مظهر تحقق شهر عدل و ساختن آینده ای برتر برای کل بشیریت هستند.
پورعزت با بیان این که جلوه‌هایی از نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله) را در چهره دلربای ائمه اطهار(علیهم السلام) می توان یافت، اظهار داشت: حضرات معصومین(علیهم السلام) تجلی و انتشار دهندگان و وارثان ویژگی‌های رسول الله(صلی الله علیه و آله) هستند.
استاد دانشگاه تهران افزود: پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) جهانی پر از رحمت را به تصویر می کشند که در آن ابوسفیان و ظلمه تنبیه نمی شود مگر این که بر ظلم و گمراهی خود اصرار داشته باشند.
وی با بیان این که حکمرانی، مثل مظاهر فناوری است و سازه‌های آن علمی و فنی است، خاطرنشان کرد: این سازه‌ها باید مملو از اخلاق، رحمت و هدایت و به منزله ویژگی های پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) تجلی دهنده حکمت، شرایط برتر زندگی، اطمینان، صبر، شجاعت و عدالت باشد.
پورعزت تأکید کرد: اگر رسالت انسان در هستی تجلی اسماء ذات اقدس الهی است، بهترین تجلی دهندگان این اسماء، انبیاء و اولیاء بودند و در قله آن چهارده معصوم(علیهم السلام) و پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله) قرار دارند.
وی با بیان این که سازه حکمرانی باید با دانش جمعی تقویت شود، خاطرنشان کرد: در جامعه نبوی ایجاد ظرفیت مشارکت آگاهانه برای آحاد مردم بسیار مهم بوده، در این جامعه هرگز افراد مقیم غیر شهروند حذف نشده، اقلیت‌های مذهبی ترد نمی‌شوند.
استاد دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به این که توهم جهل اندوخته‌ای که در رابطه با نحوه توسل ایجاد شده، زیبنده جامعه اسلامی نیست، اظهار داشت: امیر المومنین علی(علیه السلام) در زمان بیماری به برجسته ترین طبیب که از قضا غیر مسلمان بود، رجوع نمودند، این مهم نشان دهنده توجه این بزرگواران به ظرفیت مشارکت آگاهانه است.
سخنران این نشست علمی با تأکید بر این که بدون آگاهی نمی تواند مشارکت داشت، افزود: برای تجلی حکمرانی تعالی گرا، مشارکت مستقل و اضطرار زودودگی از جامعه اصل مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
پورعزت ادامه داد: ایجاد ظرفیت مشارکت جدی و گذر از مشارکت های تصنعی بسیار مهم است؛ در سیستم حکمرانی تعالی گرا، برای تجلی مشارکت جدی، مردم باید حضور واقعی در صحنه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی داشته باشند.