رفتن به محتوای اصلی

موضوعات فراخوان مقاله

مبانی و چالش‌های دینی و معنوی در مواجهه با مصائب و بلایا
ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش دانشمندان و نخبگان مسلمان در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی و ترویج فرهنگ تعاون در هنگام ابتلای به مصائب و بلایا
تهدیدها و فرصت‌های فضای مجازی در عصر کرونا برای جوامع اسلامی
جهان پساکرونا و سناریوهای جدید سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در جهان اسلام
چالش‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی غرب در مواجهه با کرونا

سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

وبینار «نقش دانشمندان و نخبگان مسلمان در مواجهه با بلایا و مصائب»؛ افتخاری: در بلایا و مصائب می‌توان درجه ایمان افراد را سنجید

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، لاله افتخاری عضو هیأت مؤسس اتحادیه فرزندان شاهد در وبینار «نقش دانشمندان و نخبگان مسلمان در مواجهه با بلایا و مصائب» با اشاره به اینکه بلایا و مصائب همواره برای انسان بوده و هست اظهار داشت: بلایا به دو دسته تکوینی و تشریحی تقسیم می‌شوند و آزمایش الهی خداوند از بشر نیز در همین دو دسته خلاصه می‌شود.
وی ادامه داد: در بلایایی که به وجود می‌آید دین راه مقابله با آنها را به ما نشان داده است، در واقع بلاها می‌توانند مثبت یا منفی یا به طورکلی به عنوان یک نعمت یا مصیبت به آنها نگاه کرد، از منظر قرآن بلایا به دو بخش طبیعی مثل سیل، زلزله، آتش‌فشان و... و همچنین به شکل بلایای خاص تبدیل می‌شود، بلایای خاص مختص انسان‌ها نیست ممکن است خداوند با آنها فرشتگان، جن‌ها و... را آزمایش کند.
عضو هیأت مؤسس اتحادیه فرزندان شاهد خاطرنشان کرد: نکته مهم از منظر قرآن چگونگی مواجهه با بلایا است، برخی بلایا را نعمت و برخی مصیبت می‌دانند، بسیاری از انسان‌ها در مواجهه با بلایا نعمت‌های خداوندی را درک و شکرگزار باری تعالی خواهند بود اما در مقابل برخی به جای شکرگزاری از خداوند تفکرات قارونی را در پیش می‌گیرند.
افتخاری یادآور شد: در آیات و روایات هم نوع چگونگی برخورد با مصائب را شاهد هستیم، برای مثال در واقعه عاشورا هراندازه مصیبت وارده بر امام حسین(ع) و حضرت زینب(س) بیشتر می‌شد شاهد شکرگزاری بیشتر آنها به درگاه خداوند بودیم.
وی افزود: یکی از حکمت‌های موجود در بلایا سنجش میزان صبر افراد است، در چنین شرایطی افراد با ایمان‌تر از افراد سست ایمان جدا می‌شوند و در این زمان‌ها است که رتبه بندگی افراد مشخص می‌شود، خیلی از افراد در این شرایط از غفلت بیرون می‌آیند و برخی اندک ایمان خود را هم از دست می‌دهند، بلایی که امروز جامعه بشری را با عنوان کرونا درگیر خود کرده است می‌تواند به نوعی نعمت و از طرفی یک مصیبت به شمار بیاید، در شرایط کرونا ضعف استکبار جهانی بر مدیریت جهانی کره زمین بر همگان آشکار شد و همه دیدند که یک ویروس چگونه این قدرت‌ها را زمین‌گیر کرد.
عضو هیأت مؤسس اتحادیه فرزندان شاهد تاکید کرد: از سوی دیگر با وجود فراگیری کرونا در سراسر دنیا شاهد هستیم تمام مردم جهان با هرنوع عقیده و مذهبی در کنار هم جمع شدند تا به نوعی بتوانند با کمک هم این مشکل را برطرف کنند، این یعنی در عین مساوات مردم دنیا در کنار هم قرار گرفتند. با این وجود از خداوند می‌خواهیم بزرگترین مصیبت دنیا را که همانا غیبت ولیعصر(عج) را به پایان برساند تا تمام مردم دنیا از این نعمت الهی بهره‌مند شوند.