به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی، حسین فاضل سنچارکی در وبینار منطقه ای جمهوری اسلامی افغانستان با موضوع "ظرفیتهای راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب" که به مناسبت هفته وحدت و به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: آفات و بلیات اگرچه علل طبیعی دارند و گاه از دخالت غیرمسئولانه انسان در طبیعت بر می خیزند ولی به هر حال برای بشر به مثابه امتحان الهی هستند.
وی با بیان اینکه خداوند در طول تاریخ انسان ها را با بلایا و مصائب می آزماید، تصریح کرد: دردها و بلایا اگر چه تلخ ولی با مزایای مثبت است و سبب تکامل دانشها و کشفیات علمی و افزایش توانایی و قدرت بشر شده است.
معاون سابق مطبوعاتی وزارت فرهنگ و اطلاعات افغانستان با اشاره به اینکه بشریت مدرن که از پیشرفتهای علمی و مخصوصا طب مغرور شده بود در مقابل یک ویروس کوچک مستأصل شده است، ابراز کرد: این آفات و بلیات غرور انسان را بر زمین میزند و چشم بصیرت انسان را باز میکند و عظمت هستی و قدرت قاهره خداوند را به او می نمایاند و هشدار می دهد که بشر باید در برابر خالق هستی سر تعظیم فرود آورد.
وی بیان کرد: از طرف دیگر این آفات، بشررا به تلاش بیشتر وادار می کند و ذهن او را پویا میسازد تا خود را مجهز سازد و علمای دین هم با پویایی برداشتهای فقهی و پاسخ دهی به شبهات دشمنان به غنای اجتهاد خود بیفزایند.
سنچارکی با بیان اینکه درسهای این نوع بیماری های مرموز عمیق است، گفت: بیماری های اینچنینی انسانهای مصرف زده و غرق در مادیات را به خود میآورد و انسانها را به فطرت خدا جوی و جوهر انسانی شان آگاه میسازد و رأفت و همکاری را بیش از پیش تقویت میکند.
وی با تأکید بر اینکه اسلام دین انسانیت، پاکی و نظافت است، گفت: اهمیت دستورات اسلام درباره اصول نظافت در جریان فراگیری کرونا بیشتر نمایان شد و راز فرا زمانی و فرامکانی بودن دین مقدس اسلام را نمایان ساخت و باید شکرگزار خداوند باشیم که چنین دینی را به ما داده است.
معاون سابق مطبوعاتی وزارت فرهنگ و اطلاعات افغانستان ابراز کرد: بیماری همه گیر کرونا فرصت مناسب برای علمای دین فراهم ساخته تا در راستای ترویج و معرفی احکام و آشنایی هر چه بیشتر مسلمانان و غیرمسلمانان با تعالیم اسلام گام بردارند و سطح آگاهی های عمومی درباره مقابله با این آفت کشنده افزایش پیدا کند و رأفت و همکاری در جوامع گسترش یابد.
وی یادآور شد: امروز در جهان اسلام وحدت رنگ باخته و برخی از رهبران دنیازده کشورهای اسلامی به جای مودت و هم پیمانی با برادران مسلمانشان با دشمنان دین پیمان میبندند و درآمدهای نفتی خود را برای نابودی مسلمانان به کار میگیرند و خطوط سرخ عزت دین را زیر پای نهادهاند.
سنچارکی تصریح کرد: علمای دینی با ملاحظه دستورات دینی باید به این نوع دولتها فشار بیاورند تا از این نوع رفتار دست بردارند و ظرفیتهای کشورهای اسلامی را برای کمک رسانی به کشورهای ضعیف و تحت ستم بسیج کنند.
وی ادامه داد: همچنین رهبران جهان اسلام باید با همکاری با رهبران سایر ادیان الهی، نهادهای بین المللی و شرکتهای دارو سازی که فقط نگاه اقتصادی دارند را تحت فشار قرار دهند تا از تولید دارو و واکسن نگاه اقتصادی نداشته باشند و با اهداف بشر دوستانه و حقوق بشری واکسن کرونا را تولید و رایگان در اختیار تمامی مردم جهان قرار دهند.