رفتن به محتوای اصلی

موضوعات فراخوان مقاله

مبانی و چالش‌های دینی و معنوی در مواجهه با مصائب و بلایا
ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش دانشمندان و نخبگان مسلمان در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی و ترویج فرهنگ تعاون در هنگام ابتلای به مصائب و بلایا
تهدیدها و فرصت‌های فضای مجازی در عصر کرونا برای جوامع اسلامی
جهان پساکرونا و سناریوهای جدید سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در جهان اسلام
چالش‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی غرب در مواجهه با کرونا

سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری: تفرقه حربه دشمن برای غارت ثروت کشورهای اسلامی است

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین دکترحمید شهریاری در وبینار منطقه ای جمهوری اسلامی افغانستان با موضوع ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب که به مناسبت هفته وحدت و به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ۵ محور اساسی را به عنوان مراحل دستیابی به امت واحده ترسیم کرده‌ایم.
وی پرهیز از تفرقه گرایی و تعرض، همکاری جهان اسلام در مقابله با دشمنان، هم افزایی در امنیت، دانش و قدرت سیاسی، خودسازی امت اسلامی و رشد اخلاقی در فضای عمومی جوامع اسلامی و برپایی تمدن نوین اسلامی را پنج محور اساسی عنوان کرد و گفت: پرهیز از تفرقه گرایی و تعرض در جهان اسلام به این معنا است که بدانیم دشمنان درصدد ایجاد تفرقه، جدایی و جنگ در جهان اسلام هستند تا ثروت آنان را به یغما ببرند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اهمیت پرهیز از جنگ، اصلاح بین جوامع و صلح عادلانه، گفت: وقتی جنگ می‌شود نتیجه آن از دست رفتن ثروت از جهان اسلام است و زمینه را برای ورود بیگانگان در منطقه فراهم می‌کند بنابراین اولین وظیفه علما پرهیز ملت‌های اسلامی از جنگ است.
وی با بیان اینکه در قرآن کریم هم تأکید شده است که اگر دو طایفه اسلامی درگیر شدند وظیفه مؤمنین اصلاح بین آنان و ترغیب به آشتی است.
حجت الاسلام والمسلمین شهریاری بیان کرد: دومین محوری که علمای اسلام باید به آن توجه کنند این است که دشمنان اسلام با ترور شخصیت‌های اصیل و وحدت گرا به دنبال تفرقه هستند؛ امروز استکبار جهانی، رژیم صهیونیستی و همدستانشان در منطقه شخصیت‌های وحدت‌گرا را شناسایی و ترور می‌کنند در حالی که قرآن می فرماید قتل یک نفر معادل با قتل تمامی مردم است.
وی با بیان اینکه دشمن برای ترور شخصیت‌ها از داخل امت‌های اسلامی سرباز گیری می‌کند، افزود: علمای اسلام وظیفه دارند ملت‌ها را هوشیار کنند و تذکر بدهند که آنچه اتفاق افتاده نقشه دشمن است و در نقشه دشمن بازی نکنیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه موضوع سوم پرهیز از تکفیر است و برخی از فرقه‌های اسلامی با تکیه بر آراء افراطی، دیگران را تکفیر می‌کنند، گفت: این تبدیل به حربه‌ای شده که دشمنان اسلام از آن استفاده می کنند و این مسئله در بستر علمایی اتفاق می‌افتد و قشر وسیعی از ملل اسلامی را در مقابل هم قرار می‌دهند و باعث ترویج خشونت و کینه توزی می‌شوند.
وی تکفیر را به معنی خروج از اسلام دانست و افزود: ما خوشحالیم که در عصر حاضر در جهان شیعه علمایی مانند آیت لله سیستانی و امام خمینی(ره) فتوا داده اند که مسلمانان از هر فرقه‌ای که باشند مسلمان تلقی می‌شوند و از کافران محسوب نمی‌شوند.
شهریاری با بیان اینکه علمای مشهور مذاهب مختلف اسلامی را پذیرفته اند و در قرن گذشته شیخ شلتوت و آیت الله بروجردی مذاهب شیعه را مذاهب درست اسلامی شناخته‌اند، ابراز کرد: ما باید اجتهاد در مذاهب را بپذیریم و رواداری اجتهاد در مذاهب می‌تواند موجب صلح در جهان اسلام شود و کدورت‌ها و تفرقه در جهان اسلام اتفاق نیفتد.
وی بیان کرد: یکی دیگر از محورهایی که موجب تفرقه می شود تنازع است یعنی دشمنان اسلام سعی می کنند با مذهب گرایی، فرقه گرایی، گروه گرایی و قوم گرایی موجبات نزاع‌های خیابانی و گریبان‌گیری‌های فرد به فرد یا گروه به گروه را فراهم کنند در حالی که قرآن کریم ضمن امر به اطاعت از خدا و رسول می فرماید تنازع را کنار بگذارید تا سست نشوید.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: اهتمام به رفع مشکلات مسلمانان از ویژگی‌های یک مسلمان واقعی است و از طرف دیگر تنازع مورد نهی اسلامی است.
وی ادامه داد: موضوع پنجم پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین است که دشمنان سعی می کنند از آن استفاده کنند تا مسلمانان را درگیر کنند و از این درگیری به منافع خود برسند؛ لذا با راه اندازی شبکه‌های ماهواره ای شاهد این هستیم که به مذاهب مختلف توهین و ناسزا می گویند و مسخره می کنند در حالیکه این‌ها همه مورد نهی قرآن است.
حجت الاسلام والمسلمین شهریاری با بیان این که ترغیب به اخوت از دستورات اسلامی است، گفت: همه علما باید موجبات اصلاح بین جوامع را فراهم کنند و کرامت انسانی را معیار عمل خود در ارتباط با جوامع دیگر اسلامی قرار دهند و تحمل و مدارا را ملاک عمل خود قرار دهند تا به صلح پایدار در جوامع اسلامی و تمدن نوین اسلامی برسیم.