به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی، مولوی محمد مختار مفلح در وبینار منطقه ای جمهوری اسلامی افغانستان با موضوع ظرفیتهای راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب که به مناسبت هفته وحدت و به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: خداوند میفرماید ما قرآنی را نازل کردیم که مایه شفا و رحمت برای مؤمنین است و برای ظالمین جز مایه خسارت نیست.
وی با بیان اینکه وقتی پیوند آدمیان با سرچشمههای وحی الهی قطع شد بشر با بسیاری از چالشها تنها ماند، افزود: بیماری فراگیر کرونا یکی از استثناییترین بحرانهای جهانی است که دنیا در مدت کوتاهی تغییرات بزرگی را شاهد بود. بنابراین اگر واقعا کشورها خواهان شکست این پدیده هستند باید حرکت منظم و جنبش عظیم با تمسک به مبانی ایمانی و اعتقادی و استفاده از ظرفیت های بالای پزشکی داشته باشیم.
رهبر نهضت اسلامی افغانستان با بیان اینکه رأفت اسلامی و مهربانی دینی باید در جهان اسلام به حرکت درآید، گفت: کرونا از ظرفیت مناسبی برای اشتراک تجربهها در جهان اسلام برخوردار است و کشورهای اسلامی باید زیرساخت آن را فراهم کنند .
وی بیان کرد: از مشکلات مهم در کشورهای اسلامی عدم خودباوری در حوزه علم و تکنولوژی است و نگاه ما به سمت غرب است در حالی که خیلی از کشورهای اسلامی و دانشمندان مسلمان دستاوردهای خوبی دارند و میتوانند الگویی موفق برای دیگر کشورهای مسلمان باشند.
مولوی محمد مختار مفلح با بیان اینکه ظرفیتهای علمی اسلامی مغفول ماندهاند، گفت: نگاه مردم به ظواهر دنیای غرب احساس عقب ماندگی را به دنبال دارد در حالی که در گذشته اسلام پرچمدار علم در جهان بوده و در سالهای اخیر دانشمندان جهان اسلام خیز خوبی برای تولید علم برداشتهاند.
وی ادامه داد: به کشورهای عربی توصیه می کنم که به جای اینکه به دنبال قرارداد با آمریکا و صهیونیست و خرید تسلیحات از غرب برای سرکوب همکیشان خود و ایجاد نفاق و شکاف در درون جهان اسلام باشند، اگر ادعای اسلامی بودن را دارند از ظرفیت موجود در کشورهای خویش برای کمک به برادران اسلامی خود استفاده کنند.
رهبر نهضت اسلامی افغانستان تصریح کرد: وحدت اسلامی از ارزشهای اساسی و بنیادینی است که سطح عظیمی از آموزه های اسلامی را به خود اختصاص داده و در تاریخ اسلام بر مبانی خود استوار بوده است.
وی اضافه کرد: وحدانیت خدا، رسالت پیامبر(ص)، اعتقاد به قرآن واحد، قبله واحد، محبت اهل بیت(ع) و یاران پیامبر و پایداری در مقابل دشمن مشترک از جمله برجستهترین اصول اعتقادی مشترک است که تمام اسلام بر روی آن تفاهم دارند.
مولوی محمد مختار مفلح بیان کرد: اعتقاد بنده بر این است که مهمترین راهکار وحدت اسلامی و مبارزه با کرونا تعمق و تأکید و برمبانی فقهی مشترک میان مسلمانان است که بستر مناسبی جهت تقریب مذاهب اسلامی فراهم خواهد آورد.