به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، عبدالقادر بهجت الالوسی، رئیس مجلس علمای پیوند محمدی در وبینار منطقه ای غرب آسیا گفت: در این مقطع از تاریخ امت اسلامی که دورانی سرنوشت ساز و نقطه تحول به شمار می آید و امت اسلامی با بسیاری از مشکلات و بحران ها دست و پنجه نرم می کند که نیازمند مقابله امت اسلامی با این چالش ها است، خواه چالش ها و مشکلات انسانی همچون ویروس کرونا و خواه مشکلات دیگری که گریبانگیرامت اسلامی شده است که مهترین آن عبارت است از: دخالت استکبار جهانی در امور مسلمانان، اشغال کشورهای اسلامی، سیطره آن ها بر منابع و ثروت این کشورها، محاصره و تحریم برخی قدرت های اسلامی و مهم.
وی ادامه داد: همه این مشکلات و بحران ها نیازمند تلاش امت اسلامی از جمله دانشمندان، علما و روشنفکران است و باید نسبت به این مشکلات واکنش نشان دهند و راه حلی برای آن بیابند. کما اینکه وحدت میان ملت های اسلامی برای حل این مشکلات بسیار مهم است.
رئیس مجلس علمای پیوند محمدی خاطرنشان کرد: در رابطه با مسأله همه گیری کرونا نیازمند تشریک مساعی در امت اسلامی برای کمک به نیازمندان و ملت های ناتوان اسلامی هستیم .در حال حاضر آن ها متاسفانه به تنهایی در مقابل این همه گیری گسترده که بسیاری از کشورهای اسلامی را درگیر کرده است، ایستاده اند. امروز ما نیاز داریم تا همه کشورهایی که اقتصاد قدرتمندی دارند برای مقابله با این همه گیری که بشریت را هدف قرار داده، در کنار سایر ملت ها باشند. از خداوند متعال برای همه بیماران مسلمان و همه بندگان بی گناه در سرتاسر جهان شفا و سلامتی را مسالت می کنم.
وی افزود: مشکل و بحران دیگری که امروز باید در چنین کنفرانس های مهمی آن را مطرح کنم، مسأله و بحران بزرگ ما مسأله فلسطین است که امروز به عنوان یک مسأله جهانی شناخته می شود و باید تلاش ها برای استیفای حقوق ملت مظلوم فلسطین ادامه یابد. متاسفانه دشمنان ،اقدامات گسترده ای را پایه ریزی کرده اند و آن ها علیه ما متحد هستند و ما در برابر آن ها یکپارچه نیستیم.
الالوسی تأکید کرد: کنفرانس هایی همچون این کنفرانس می تواند ما را در این مسائل بزرگ و اساسی به سمت ایجاد وحدت سوق دهد از جمله مسأله فلسطین و قدس که یکی از مصیبت های امت اسلامی است که رژیم صهیونیستی و همپیمانان آن و استکبار جهانی به خود اجازه دادند تا در مسأله مقدسات اسلامی به بهانه صلح دخالت کنند و آن ها طرح صلح را به عنوان یک توافقنامه تجاری قرار می دهند و اصطلاح صلح در برابر صلح متاسفانه یک اصطلاح تجاری است و برای تحقق صلح واقعی به کار گرفته نمی شود.
وی اضافه کرد: ما می دانیم که صلح به همراه عدالت و انصاف پایه ریزی می شود. چیزی که می تواند از مسأله صلح حمایت کند خرید و فروش صلح نیست، بلکه عدالت و انصاف داشتن در برابر ملت ها و صاحبان حق است. این مسأله است که می تواند به فرآیند صلح کمک کند. من امروز از امت خودمان می خواهم تا این طرح را مطرح کنند: طرح برقراری صلح مبتنی بر قسط و عدالت برای همه مظلومان جهان به ویژه صاحبان حق در کشور فلسطین که به نمایندگی از امت اسلامی از مقدسات و سرزمین های ما دفاع می کنند.
رئیس مجلس علمای پیوند محمدی اظهار کرد: مسأله فلسطین مسأله مهم و اساسی برای امت اسلامی است و ما به برگزاری چنین دیدارها و همایش هایی نیاز داریم. بنده از جمهوری اسلامی ایران تشکر می کنم چون همیشه در این راستا گام برمی دارد و کاملا نسبت به مسائل امت اسلامی هوشیار است و از آن پاسداری می کند. ما در کنفرانس امروز که به خاطر مسائل و شرایط بهداشتی مربوط به کرونا به صورت مجازی برگزار می شود باید مسأله اخیری که اتفاق افتاده یعنی مسأله عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و پیمان های خفت باری که به امضا رسیده است، مطرح کنیم. من از همین تریبون، اقدام کشورهای امارات و بحرین در عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را محکوم می کنم و از علما، اندیشمندان، روشنفکران و تصمیم گیرنده های دینی و سیاسی در امت اسلامی می خواهم که موضعی قاطع در برابر این پیمان های خفت بار اتخاذ کنند.
الالوسی اذعان کرد: ما در برابر این توطئه هایی که علیه امت اسلامی به کار گرفته می شود، مقابله می کنیم و دستان هر حکومت و نهاد و شورای علما را که در این کنفرانس شرکت می کنند و حامی مسأله فلسطین و مدافع مقدسات اسلامی هستند، می فشاریم. تجمع امروز ما هرچند به خاطر رعایت دستورالعمل های بهداشتی به صورت مجازی است اما این کنفرانس به یاری خداوند فصل الخطاب خواهد بود و از خداوند خواستارم که برای ایجاد وحدت، ما را یاری دهد.
وی ادامه داد: ما باید یکپارچه و متحد برای رسوا کردن پیمان های امضا شده اخیر گام برداریم و با آن ها در رسانه ها و به صورت میدانی مقابله کنیم. باید دولت های خودمان را آگاه سازیم و به آن ها در رابطه با گام برداشتن به سمت این پیمان ها هشدار دهیم و حرف خودمان را بزنیم. این وظیفه شرعی ما است. این کنفرانس در سیاق همین وظیفه شرعی برپا شده است. از خداوند می خواهیم به کسانی که در برگزاری این کنفرانس نقش داشته اند یاری دهد و از جمهوری اسلامی ایران به خاطر برگزاری این چنین کنفرانس هایی تشکر می کنم و از خداوند منان خواستارم تا شما را مورد عنایت و لطف خود قرار دهد.