رفتن به محتوای اصلی

موضوعات فراخوان مقاله

مبانی و چالش‌های دینی و معنوی در مواجهه با مصائب و بلایا
ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش دانشمندان و نخبگان مسلمان در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی و ترویج فرهنگ تعاون در هنگام ابتلای به مصائب و بلایا
تهدیدها و فرصت‌های فضای مجازی در عصر کرونا برای جوامع اسلامی
جهان پساکرونا و سناریوهای جدید سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در جهان اسلام
چالش‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی غرب در مواجهه با کرونا

سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

استاد دانشگاه تهران در کنفرانس بین‌المللی وحدت: نیازمند وحدت در عمل هستیم/ وظیفه حقوقدانان مسلمان، احقاق حقوق کشورهای اسلامی است

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سید طه مرقاتی، استاد دانشگاه تهران در وبیناری تأکید کرد: این کنفرانس هر چند در نگاه تهدیدی برگزار می‌شود، ولی می‌توانیم نگاه فرصتی داشته باشیم.
وی افزود: اساتید دانشگاه و دانشگاهیان می‌توانند بدون سیاست زدگی مآمن خوبی برای انتقال تبادل نظر باشد.
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مرقاتی با تأکید بر تعامل و وحدت میان حقوقدان‌های کشورهای اسلامی یادآور شد: هر چند اسناد بین‌المللی درباره حقوق بشر مطالبی را گفته است، ولی عملا مسلمانان از آن‌ها محروم هستند.
وی ادامه داد: توصیه بنده به حقوقدان‌های کشورهای اسلامی این است که در کنار یک دیگر جمع شده و در بحران‌ها به یاری کشورها و امت اسلامی بپردازند.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به فجایع مسلمان کشی در میانمار یادآور شد: صدای حق این افراد باید از چه راهی بلند شود؟ آیا غیر از بلندگوی حقوق می‌توان آن را مطرح کرد؟ چرا وقتی ظلمی می‌شود حقوقدان‌ها صدای مظلومین را به گوش جهان نمی‌رسانند.
وی اضافه کرد: در هندوستان شاهد هستیم که هندوهای تندرو دست به کشتار مسلمانان می‌زنند، چرا نباید بحث‌های حقوقی این ظلم مطرح و از حق مظلوم دفاع کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مرقاتی با اشاره به اهانت غربی‌ها به مقدسات مسلمانان تأکید کرد: در برابر این اهانت کدام اقدام حقوقی انجام شده تا دیگر افراد دست به چنین اقدام زشت بزنند؟ نمونه دیگر این‌که افراد محجبه در غرب مورد تعرض قرار می‌گیرند کدام حقوق از حق آن‌ها دفاع می‌کند؟
وی عنوان کرد: اسناد بالادستی همانند اعلامیه حقوق بشر هر چند کار خوبی است ولی به صورت سکولار برخورد می‌کند.
استاد دانشگاه گفت: تنها راه برون رفت از مشکلات وحدت است، نه وحدت در مقام کلام، بلکه در عمل. اکنون مشکلات اقتصادی برای کشور اسلامی پیش می‌آید کدام کشوری باید به او کمک کند؟ چرا نباید بانک مشترک اسلامی داشته باشیم؟ چرا نباید پول مشترک داشته باشیم؟ همه این‌ها نیازمند اقدام است.
وی افزود: دانشگاه‌ها و انجیوها می‌توانند با یک دیگر اتحاد داشته باشند، خود وکلای کشورهای اسلامی می‌توانند همانند یک انجیو باشند. در این بحران‌ها باید دست به دست هم داده و به کمک یک دیگر برسیم.
حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر مرقاتی اظهار کرد: اگر بزرگان و دانشمندان جهان اسلام اندیشه خود را در مسیر کمک به یک دیگر قرار دهند و تبادل فکری داشته باشند، قطعا مشکلات حل می‌شود.