رفتن به محتوای اصلی

موضوعات فراخوان مقاله

مبانی و چالش‌های دینی و معنوی در مواجهه با مصائب و بلایا
ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش دانشمندان و نخبگان مسلمان در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی و ترویج فرهنگ تعاون در هنگام ابتلای به مصائب و بلایا
تهدیدها و فرصت‌های فضای مجازی در عصر کرونا برای جوامع اسلامی
جهان پساکرونا و سناریوهای جدید سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در جهان اسلام
چالش‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی غرب در مواجهه با کرونا

سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

وبینار منطقه‌ای هندوستان؛ وقار احمد: باید مردم دنیا را از یزیدیسم دور و به سمت حسینیسم سوق دھیم

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، شیخ وقار احمد عضو جماعت اسلامی ایالت راجستهان هند در وبینار منطقه‌ای هندوستان با موضوع «ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب» با اشاره به اینکه خداوند متعال به ما دستور داده است که در هر کار خوب و پرهیزکارانه همکاری کنیم، اظهار داشت: خداوند کریم می‌فرمایند که در درستکاری و تقوا با یکدیگر کمک و همکاری کنید.
عضو جماعت اسلامی ایالت راجستهان هند با اشاره به بیانات پیامبر اکرم (ص) که می‌فرمایند «همه موجودات خاندان الله هستند» افزود: اکنون که معتقدیم همه موجودات خاندان خدای متعال هستند و همه انسان‌ها فرزندان آدم هستند، بدیهی است که ما باید آنها را کمک و پشتیبانی کنیم. ما باید درک کنیم که شعار این امت در این دنیا اقامه دین است.
وی یادآور شد: اگر فرزندان آدم به هر نوع مصیبت مبتلا شوند، بدیهی است که باید به او کمک کرد و این همان چیزی است که ما آن را خدمت به مردم می نامیم. خدمت به مردم یک نیاز مهم و بخشی از تعلیمات اسلامی است. ما نمی‌توانیم به قرب الهی برسیم مگر اینکه حقوق بندگان خدا را ادا کنیم.
وی تاکید کرد: حقوق العباد تا زمانی که نیاز بندگان خدا را برآورده نکنیم، پرداخت نمی شود. نکته اصلی این است که این موضوع یک کار اختیاری نیست که ھر وقتی دلمان خواست انجام دهیم؛ بلکه این یک کار مستمر و مستقل است و بدیهی است که ما باید تا دم مرگ آن را انجام دهیم.
شیخ احمد وقار با بیان اینکه اسلام جمع‌گرایی را آموزش می‌دهد اظهار کرد: بنابراین کمک به همدیگر را باید به صورت جمعی انجام دھیم و باید توسط نهادهای دولتی نیز انجام شود. به خاطر داشته باشید در بسیاری از احادیث به ما رسیده است که وقتی ما بندگان خدا را خدمت و یاری کنیم و وقتی در زمان نگرانی بندگان خداوند را شاد کنیم، خداوند هم ما را روز محشر خوشحال خواهد کرد.
عضو جماعت اسلامی ایالت راجستهان هند کمک به همدیگر را مربوط به همه ادیان و ملت‌ها دانست و گفت: جایگاهی که خداوند تبارک و تعالی برای شما و ما توصیف کرده این است که ما در این دنیا به یک ملت خوب تبدیل شده‌ایم. اکنون که مردم نگران بلایای زمینی و آسمانی هستند و از بیماری‌های داخلی یا جهانی رنج می‌برند، باید همدیگر را کمک و پشتیبانی کنیم. این موضوع همان ارزش‌ها و سنت‌های اسلامی است و باید ماندگار شود.
وی با بیان اینکه وظیفه ما فقط زندگی در جهان نیست و باید با ارزش‌های بالا زندگی کنیم، گفت: بالاترین ارزشها این است که ما برای دین اسلام تلاش کنیم و مبلغ دین شویم. و با خدمت به انسان به معنای واقعی به بالاترین جایی برسیم که ما را مومن می نامند. بنده الله و مسلمان خوانده شویم. به یاد داشته باشید وقتی نیروهای شیطانی در حال ایجاد جو علیه اسلام هستند، وظیفه اھل حق این است که افکار عمومی را به نفع اسلام شفاف کند.
شیخ احمد وقار تاکید کرد: این کار را می‌توان به روش فوق‌العاده ای از طریق خدمات عمومی انجام داد. بنابراین بدیهی است که ما مجبور به انجام آن هستیم. همچنین باید ببینیم که پیامبران (علیھم السلام) خیرخواه مردم خود بودند و به عنوان مربی و معتمد آمدند. این همان چیزی است که شهادت حق بودن حضرت محمد مصطفی (ص) از طرف حضرت خدیجه الکبری(س) ھنگام نزول اولین وحی ھمین بود.
عضو جماعت اسلامی ایالت راجستهان هند تصریح کرد: وقتی اولین وحی نازل شد، او دچار وحشت شد. ام‌المومنین(س) فرمود «خدا چرا شما را می‌کشد، شما به مردم خدمت می‌کنید، به زنان بیوه، به مسافران خدمت می‌کنید، به یتیمان خدمت می‌کنید و به فقرا کمک می‌کنید. بنده خدا در عین حال خادم و مبلغ دین ھم ھست. یعنی ما مبلغان دین خدا ھم ھستیم و همچنین بندگان خدا ھم هستیم.
وی ادامه داد: داستان‌ها و حوادثی که خداوند متعال در قرآن کریم نقل کرده است در آنها خواهید دید که بیایید به یک طرف برویم، در سوره کهف، دو واقعه به طور خاص ذکر شده است. یکی قضیه حضرت خضر و موسی است. یعنی انسان در تلاش فردی خود، از کشتی، از پدر و مادر، از دیواری که افتاده بود و زیر آن دفینه‌ی یتیم قرار داشت. ما در این آیات سوره کهف نمایشی عملی از روحیه کمک و همکاری آنها دیدیم.
شیخ احمد وقار خاطرنشان کرد: حادثه دوم واقعه ذوالقرنین است که پادشاه بزرگی بود که در قرآن به او اشاره شده است و بدیهی است که او در قدرت و از منابع برخوردار بود، بنابراین با آن وسایل موجود به مردم آن شهر کمک کرد. خورشیدی که بر سر آنها می‌تابید آن را تبدیل به سایه کرد و آنچه به آنها کمک کرد آنها را از دست یاجوج و مأجوج نجات داد.
عضو جماعت اسلامی ایالت راجستهان هند تصریح کرد: لازم به یادآوری است که در مواقع بلاها و بلایا، ما نه تنها باید بین مردم خیرات توزیع کنیم، بلکه کار ما باید حل مشکلات آنها باشد. سعی کنید با صداقت و برنامه‌ریزی بسیار دقیق آنها را حل کنید. نه کار موقت بلکه کار مداوم، باید ببینیم به صورت جداگانه چه کاری می‌توانیم انجام دهیم و آن اینست که خدمت به بندگان خدای متعال رادر حد توانایی خودتان انجام دھید.
وی گقت: مسئله جمعی این است که ما باید درابتدا بیت المال را به طور مشترک اجرا کنیم و دوم اینکه ما باید سازمان‌ھا را احداث کنیم، تراست‌ها، سازمان‌های غیردولتی تاسیس کنیم که از طریق آنها بتوانیم این وظیفه را به خوبی انجام دهیم. ملت باید به این وظیفه دقت کند و افراد باید باید داوطلبانه به طور منظم آموزش ببینند.
عضو جماعت اسلامی ایالت راجستهان هند ابراز داشت: این واقعیت وجود دارد که باید همکاری ادارات دولتی صورت گیرد و از دولت ھم حمایت شود تا اینکه بندگان خدا باید به موقع و درست از دولت کمک بگیرند. بدیهی است که دولت از منابع بسیاری برای استفاده صحیح برخوردار است. ما باید تصویر این امت را تغییر دهیم. بگذارید این امت برای این کار آماده و آماده باشد و ما بتوانیم به طور جمعی این کار را به درستی انجام دهیم.
شیخ احمد وقار در پایان گفت: تعداد زیادی از سیستم‌ھای اشتباہ در جهان وجود دارد. ما باید همه آن سیستم‌ها را تغییر دهیم و نظام حقیقت را به جهان بیاوریم و سیستمی که عدالت را در جهان به ارمغان بیاورد.