رفتن به محتوای اصلی

موضوعات فراخوان مقاله

مبانی و چالش‌های دینی و معنوی در مواجهه با مصائب و بلایا
ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش دانشمندان و نخبگان مسلمان در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی و ترویج فرهنگ تعاون در هنگام ابتلای به مصائب و بلایا
تهدیدها و فرصت‌های فضای مجازی در عصر کرونا برای جوامع اسلامی
جهان پساکرونا و سناریوهای جدید سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در جهان اسلام
چالش‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی غرب در مواجهه با کرونا

سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

مفتی اعظم سلطنت بروئنی دارالسلام مطرح کرد؛ کرونا ویروس آزمایش الهی برای جهان بشریت است

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، حاجی شیخ عبدالعزیز بن جنید، مفتی اعظم سلطنت بروئنی دارالسلام در پیام ویدیوئی به این کنفرانس که با استفاده از بستر رسانه و فضای مجازی برگزار شد، گفت: به شکل ویژه از جناب حجت‌الاسلام آقای دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی کمال تشکر و قدردانی را به عمل آوریم که از ما برای حضور در این اجلاس دعوت نمود.
وی ادامه داد: بر کسی پوشیده نیست که در اواخر سال ۲۰۱۹ ویروس کرونا در جهان ظاهر شد و پس از آن در ماه مارس سال جاری، سازمان بهداشت جهانی (WHO) آن را به عنوان پاندمی معرفی کرد که در نتیجه آن سبب برانگیخته شدن حالت ترس و هراس در میان جهانیان شد.
شیخ جنید اضافه کرد: گسترش این پاندمی مخوف و ترسناک به عنوان یک فاجعه شدید به حساب می‌آید. اما با این وجود، ما از آن رو که مسلمانیم می‌بایست که این موضوع را قضا و قدری از سوی خداوند عز و جل بدانیم؛ همانگونه که خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: اعوذ بالله من الشیطان الرجیم؛ ما اصاب من مصیبة الا باذن الله: هيچ مصيبتى جز به اذن خدا نرسد.
وی افزود: در طول تاریخ بشریت، هیچگاه نبوده که انسان‌ها از هجوم مخلوقات که از جمله آن‌ها هجوم ویروس است، در امان بوده باشند. در جهان امروز، خداوند بر ما ویروس فرستاده که از جمله انواع مخلوقات زنده و بسیار دقیق به شمار می‌رود. باید دانست که خداوند هر موجودی را که خلق می‌کند در آن حکمتی نهفته است.
مفتی اعظم سلطنت بروئنی دارالسلام با اشاره به این‌که اقدامات مختلفی برای ممانعت از هجوم این ویروس و مبتلا ساختن مردم صورت پذیرفته است، یادآور شد: ما دستورات تمامی مقامات ذیربط و در راس آن‌ها مقامات بهداشت و درمان را به اجرا در آوردیم. اکنون وقت آن رسیده است که منتظر تولید واکسن این بیماری باشیم که طرف‌های بسیاری بدین منظور مشغول فعالیت هستند.
وی عنوان کرد: برونئی دارالسلام نیز از دایره ابتلا به این ویروس کشنده مستثنا نبوده است. در ماه مارس سال ۲۰۲۰ بود که اولین مورد ابتلا به این ویروس در کشور ما شناسایی و ثبت شد. برای مقابله با این همه گیری، برونئی دارالسلام موارد ذیل را در دستور پیگیری خود قرار داد:
اول: اتخاذ اقدامات زودهنگام پیش از انتقال و گسترش این بیماری واگیردار که از سوی مقامات و در راس آن‌ها وزارت بهداشت انجام شد و بسیاری از طرف های دولتی و غیر دولتی در این زمینه به یاری این وزارتخانه شتافتند تا برونئی دارالسلام آمادگی کامل برای مقابله با این همه گیری را داشته باشد.
دوم: در پی ثبت اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در برونئی دارالسلام، تمامی بخش های دولت به شکل فوری اقدام به اتخاذ تدابیر پیشگیرانه کردند و در این راستا نصایح و راهنمایی های دانشمندان و دیگر کارشناسان ذیربط را به کار بستند.
سوم: علاوه بر پایبندی تام، نسبت به استفاده کامل از تمام امکانات، برونئی دارالسلام خود را نسبت به اجرای دستورات قرآنی و نبوی برای قدرتمند ساختن خود در این زمینه متعهد می‌داند. ما اطمینان کامل داریم که قرآن کریم برای ما شفا و رحمت است؛ در کنار آن، در حدیث شریف آمده است که قضا و قدر را تنها دعا دفع می‌کند.
چهارم: این دستورات پیشگیرانه شرعی که از ذکرها و دعاهای مخصوص برگرفته می‌شود در خانه‌ها، مساجد و دیگر اماکن خوانده شده وعلاوه بر آن در رسانه‌ها نیز پخش می‌شوند، به ویژه رسانه‌های صوتی و تصویری مانند رادیو و تلوزیون و این اقدام تا به امروز ادامه دارد.