رفتن به محتوای اصلی

موضوعات فراخوان مقاله

مبانی و چالش‌های دینی و معنوی در مواجهه با مصائب و بلایا
ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش دانشمندان و نخبگان مسلمان در مواجهه با مصائب و بلایا
نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی و ترویج فرهنگ تعاون در هنگام ابتلای به مصائب و بلایا
تهدیدها و فرصت‌های فضای مجازی در عصر کرونا برای جوامع اسلامی
جهان پساکرونا و سناریوهای جدید سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در جهان اسلام
چالش‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی غرب در مواجهه با کرونا

سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

دبیرکل انجمن اسلامی چین در پیامی به کنفرانس وحدت تأکید کرد؛ کرونا بیش از پیش اتحاد جهان بشریت برای داشتن زندگی سالم را نمایان ساخت

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، نبیل ما ژونگ‌پینگ، دبیرکل انجمن اسلامی چین در پیام ویدیوئی به این کنفرانس که با استفاده از بستر رسانه و فضای مجازی برگزار شد، گفت: سال ۲۰۲۰ سال عجیبی در تاریخ بشر است. همه‌گیری کووید-۱۹ تمام بشریت را به بوته آزمایشی سخت گذارده است.
وی ادامه داد: چین نخستین کشوری بود که در معرض آزمون همه‌گیری قرار گرفت و نخستین کشوری هم بود که این همه‌گیری را مهار کرد. به منظور پیشگیری و مهار همه‌گیری چین دست به اقدامی ملی زد و هیچ کس تماشاگر نبود و تلاش جمعی آحاد مردم را در پی داشت. تلاش‌های خطیر مسلمانان چین نیز یکی از عوامل مهم موفقیت در پیشگیری و مهار همه‌گیری در چین محسوب می‌شود.
ژونگ‌پینگ خاطرنشان ساخت: مفتخرم که به این نشست مجازی دعوت شده‌ام و مایلم سرگذشت مبارزه مسلمانان چین با همه‌گیری را برای شما بازگو کنم. پس موضوع صحبت‌های امروز و اینجای من داستان مبارزه مسلمانان چین با همه‌گیری کووید-۱۹ است.
وی افزود: در بخش اول، انجمن اسلامی چین نیروهای مسلمان مبارزه با همه‌گیری را از سراسر کشور بسیج کرد. تصمیمات و اقدامات دولت مرکزی در پیشگیری و مهار همه‌گیری خیلی زود توسط مسلمانان سراسر کشور مورد پذیرش قرار گرفت. مساجد موقتاً بسته‌ است. هرگونه تجمع یا اجرای مناسک دینی به طور موقت معلق گردیده و مسلمانان در خانه به عبادت و نماز می‌ایستند. مساجد و متولیان آن‌ها به صورت فعال به نشر و ترویج اطلاعات مربوط به مبارزه با همه‌گیری مانند استفاده از ماسک، شست وشوی مداوم دست‌ها، ضدعفونی مرتب و منع تجمعات مشغول هستند و مردم را برای اجرای اقدامات پیشگیرانه و مهار همه‌گیری بسیج می‌کنند.
دبیرکل انجمن اسلامی چین تأکید کرد: در بخش دوم در مدت کوتاهی پس از آنکه انجمن اسلامی در چهارم فوریه پیشنهاد وحدت قلوب و همیاری را صادر کرد، اعانات محافل و جوامع اسلامی اعم از کمک‌های میلیون یوآنی یا چند ده یوآنی برای کمک به شهر ووهان که با بیماری دست به گریبان بود یکی پس از دیگری از راه رسید.
وی ادامه داد: این کمک‌ها توسط نهادهای اسلامی، مساجد، رسانه‌های اسلامی، رستوران‌های حلال ومسلمانان عادی از طریق حواله‌های بانکی وسایر مسیرهای تراکنش‌ اهدا گردید. طبق آمار در حال تکمیل، انجمن‌ اسلامی با دریافت کمک ها در تمام سطوح و از سرتاسر کشور اعم از نقدی، کالایی و مادی مبلغی معادل ۱۲۰ میلیون یوآن جمع‌آوری کرده است.
ژونگ‌پینگ خاطرنشان کرد: اشتیاق و وجدان آگاه مسلمانان برای نیکوکاری و اهدای پول و کالا بسیار قابل توجه است. بسیاری بر این باورند که مسلمانان چین گروهی از انسان‌های نیک هستند که به سرزمین مادری خود عشق می‌ورزند و سرشار از حس شفقت هستند و هرگاه کشورشان با بلیه‌ای روبرو می‌شود دست یاری به سوی دیگران دراز کرده‌اند و ثروت خود را سخاوتمندانه در طبق اخلاص گذاشته‌اند. متمول نیستند اما مملو از حس مهربانی و میهن‌دوستی‌اند که نتیجه تربیت دینی آن‌هاست. بسیاری بی‌نام کمک می‌کنند.
وی اضافه کرد: در بخش سوم باید بگویم همه کشورها در این جنگ پیشگیری و مبارزه با شیوع همه‌گیری سهیم هستند. جامعه‌ای با آینده‌ای مشترک برای بشریت نیازمند آنست که تمام انسان‌هایی که روی کره خاکی زندگی می‌کنند در خوشی و غم یکدیگر شریک باشند. همه‌گیری کووید-۱۹ بار دیگر به جهانیان هشدار داد که بشر در جامعه‌ای با آینده ای مشترک زیست می‌کند، که هیچ فرد یا کشوری نمی‌تواند دست تنها با بلایای بزرگ و بحران‌ها رو در رو شود، و این‌که وحدت و همکاری مسیر صحیح پیش روی جهانیان است.