به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، سیده حورا صدر، رئیس موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در وبینار «مبانی و چالش های دینی و معنوی در مواجهه با بلایا و مصائب» در سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی خاطرنشان کرد: در این روزهای سخت که امت را در بر گرفته و خطرات، گذشته و حال و آینده آن را در مسیر تندباد قرار داده نیاز ما به وحدت فراگیر و اتحاد همگانی بیش از پیش نمایان شده است تا نتیجه اقدامات خود را ببینند و اعتمادبهنفس به آنان بازگردد در حالی که آنان در مسیر آینده گام بر میدارند و مقابل مأموریت ساخت تاریخ و ادای مسئولیت خود هستند.
وی افزود: وحدت کلمه برای یکپارچه کردن ظرفیتها و توسعه توانمندیها نه فقط از شریفترین اهداف دینی و وصیت پیامبر اعظم (ص)ماست، بلکه این امر مرتبط با هستی ما کرامت ما و عوامل حیاتی نسلهای بعدی ماست. این امر، مسئلهای حیاتی است. این وحدت کلمه نباید صرفا شعاری باشد یا حرفی باشد که صرفا بنویسیمش، بلکه باید جرقه فکر و تپش قلب و نوعی از سلوک ما برای آینده باشد.
رئیس موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر با بیان این که در عرصه عملی، امام موسی صدر فرصتهای زیادی ساخت و با علمای همه مذاهب دیدار میکرد، خاطرنشان ساخت: ایشان در همایشهای فکری و اسلامی متعددی حاضر شد و پژوهشها و مقالاتی ارائه کرد که در رأس آن «مجمع البحوث الاسلامیة در مصر/ قاهره» بود که در شورای دائمی آن عضو بود، همچنین در همایش الفکر الاسلامی در الجزائر و دیگر همایشهای اسلامی
وی ادامه داد: به اعتقاد ایشان همچنان که درباره مذاهب اسلامی میگفت، معنای مذاهب در اسلام، راههای رسیدن به اسلام و درک ابعاد آن و ممارست به شعائر آن و تلاش برای اجرای همیشگی و پیشرو آن است. بر همین اساس تعهد به مذهب، این است که به مذهب، بُعد واقعی آن را بدهیم و در آن مبالغه نکنیم چرا که هدف اسلام است نه مذاهب و وسایل و راههای رسیدن به آن. بنابراین مسلمان نمیتواند هدف را فدای مسیر کند.
سیده حورا صدر یادآور شد: دعوت امام صدر به وحدت و متحد کردن و فشرده کردن صفوف از وحدت بین مذاهب گذشته بود چرا که اهتمام او به راههای همزیستی با ادیان آسمانی رسیده بود و همچنین از حد حرف گذشته و به عمل رسیده بود. او تنها شخصیتی بود که از او دعوت شد تا به کلیسای کاتولیک برود و در آنجا جمله مشهور خود را گفت که ادیان واحد بوده چرا که در خدمت هدف واحدی بودهاند یعنی دعوت به خدا و خدمت به انسان که این دو، دو روی سکه حقیقت هستند.
وی اضافه کرد: کاش امام ربوده نشده بود و ناپدیدش نکرده بودند. اگر راهش را از آن زمان یعنی از چهلودو سال پیش ادامه داده بود اکنون در وضعیتی به غیر از وضعیت کنونی بودیم. کاش امروز با ما بود و در این کنفرانس شرکت و به ما در عبور از مشکلات کمک میکرد و از هر تهدیدی برای وحدت و کار مشترک با علما و ملتها فرصتی میساخت.