تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

محاور المؤتمر

المبادئ والتعاليم الدينية والمعنوية في مواجهة المصائب والبلايا
القدرات الاستراتيجية للعالم الإسلامي في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور العلماء والنخبة المسلمة في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور الإعلام في التوعية والترویج لثقافة التعاون في حالة انتشار المَصائُب والبَلايا
التهديدات وفرص العالم الافتراضي في زمن الكورونا للمجتمعات الإسلامية
عالم ما بعد جائحة كورونا والسيناريوهات السياسية والاجتماعية والثقافية الجديدة في العالم الإسلامي
التحديات الثقافية والاقتصادية والسياسية في الغرب لمواجهة جائحة كورونا

المؤتمر الدولی الرابع و الثلاثون للوحدة الاسلامی

استفانو ورنوله: وقوع فاجعه اقتصادی در اروپا محتمل است/قاره اروپا قربانی رقابت ژئوپلیتیک آمریکا و چین خواهد شد

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، استفانو ورنوله ظهر امروز به وقت ایران در وبینار منطقه‌ای اروپا، با تاکید بر اینکه پس از شرایط به وجود آمده در ایالات متحده آمریکا، امکان وقوع فاجعه در اروپا محتمل است، اظهار کرد: فاجعه‌ای که از بحران مالی سال ۲۰۰۸ شدیدتر، از رکود بزرگ سال ۱۹۲۹ ایالات متحده آمریکا ویرانگرتر و از رکود اقتصادی قرن نوزدهم میلادی بدتر است.
وی اضافه کرد: پس از تعطیلی اجباری فعالیت‌های تولیدی به دلیل شرایط اضطراری حاصل از کرونا، طی ماه‌های اخیر تلاش‌هایی برای توصیف فاجعه اقتصادی که در حال فراگیری جهان است صورت گرفته و اتحادیه اروپا به سرعت نیاز به یک طرح مارشال جدید، مشابه آنچه که پس از پایان چنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ رخ داد را مطرح کرد.
تحلیل‌گر و نویسنده ایتالیایی ادامه داد: تامین مالی این طرح در مقیاس بزرگی توسط ایالات متحده آمریکا انجام می‌گیرد. اما در پشت پرده این اقدام موضوع عدم تمایل واضح قاره پیر (اروپا) برای به عهده گرفتن مسئولیت و عزم آشکار این قاره برای حفظ کامل روابط اقتصادی با ایالات متحده مطرح است.
وی خاطرنشان کرد: در طول تاریخ طرح مارشال در راستای ادغام اقتصاد اروپا در ایالات متحده آمریکا مورد استفاده قرار گرفته است. برای مثال احیای اقتصاد آلمان و شکل دادن قاره اروپا به شیوه‌ای که مورد نظر ایالات متحده آمریکا است. این کمک‌ها و ابزارهای متعاقب آن برای ادغام اروپا نه رایگان بوده و نه به آنها سود تعلق گرفته است.
استفانو ورنوله با تاکید بر اینکه کمک آمریکا موجب احیای اقتصاد خودش و گسترش قدرت نرم آمریکا در جهان شده است، تصریح کرد: تمام مدارک موجود نشان دهنده این است که پیدایش جامعه اقتصادی اروپا و اتحادیه اروپا مورد پسند سرویس اطلاعاتی مخفی ایالات متحده آمریکا است و این عملیات همچنان در حال انجام است.
وی با بیان اینکه طرح مارشال تسلط دلار به عنوان یک ارز مرجع ضروری برای تجارت بین الملل و خرید مواد خام مانند نفت در بازار را تضمین نمود، گفت: با این حال بزرگترین ضربه به اروپا، آمریکایی شدن سیستم گمرک این قاره بود.
این نویسنده ایتالیایی اضافه کرد: پایان وابستگی به خانواده‌های سنتی، گذار تدریجی از سرمایه‌داری مولد، پربار و محافظت شده دوران پس از جنگ به یک اقتصاد مالی جهانی شده که از اخلاق کاری ما و در نتیجه از توانمندسازی رفتار اجتماعی سود می‌برد. یک واقعیت تلخ که در بحران کنونی پس از شیوع ویروس کرونا منعکس شده است. این بحران چنان شدید است که تنها می‌توان از طریق صدور و انتقال منابع غیر قابل جبران از بانک مرکزی اروپا به ایالات متحده آمریکا و در نتیجه شرکت‌ها با در نظر گرفتن ریسک عدم باز پرداخت بر آن غلبه کرد.
استفانو ورنوله تصریح کرد: با وجود اتفاق نظر درباره وخامت اوضاع، اجلاس‌های اخیر سران اروپا این امکان را کاملا کنار گذاشته‌اند و ترجیح داده‌اند که مکانیزم‌های ساختاری شرطی دست نخورده که توسط ابزارهایی مانند مکانیسم ثبات اروپا به نمایش در آمده‌اند را به حال خود رها کنند.
وی با تاکید بر اینکه این امر احتمال بهبود شرایط مالی در آینده را بسیار سخت می‌کند، مطرح کرد: ضرر در بازار احتمالا از ۱ ژانویه ۲۰۲۱ آغاز خواهد شد. اولین هدف سرمایه گذاری آمریکا پس از شرایط اضطراری حاصل از کرونا اختصاص حباب سفته بازی بر اقتصاد واقعی است که پیامدهای شدید و تهدیدآمیزی برای مردم خواهد داشت.
استفانو ورنوله با اشاره به اینکه در ژانویه ۲۰۲۰ اروپا به بزرگترین قرض دهنده پول به ایالات متحده آمریکا در جهان تبدیل شد، عنوان کرد: در زمینه مالکیت اوراق قرضه دولت ایالات متحده آمریکا از چین پیشی گرفت.
وی ادامه داد: پیدایش یک حباب سفته بازی عظیم و جدید در یک تفاهم نامه ضمنی بین بلک راک و رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا اورزولا فون درلاین برای اجرای یک معامله دوستدار محیط زیست جدید با نام مستعار حباب لاله ها به طور خلاصه مطرح شده است. بر این اساس کشورهای طرف معامله در ابتدای سال ۲۰۲۰ از اقتصاد مبتنی بر کربن خارج و اقتصاد دوستدار محیط زیست را اعمال می نمایند که نشان دهنده این است که بازارهای سرمایه داری از تغییرات آب و هوایی سریع تر می باشند.
استفانو ورنوله گفت: رئیس صندوق سازمان ملل محصولات مالی جدید را افتتاح کرد. زمینه این اقدام در اجلاس اقتصادی داووس فراهم شده بود و در ژانویه ۲۰۲۰ به طور کامل به محیط زیست اختصاص یافت. ایده قرارداد جدید محیط زیست نه تنها توسط بلک راک بلکه توسط مارکونه رئیس بانک انگلستان مورد موافقت قرار گرفته بود.
این تحلیل‌گر ایتالیایی اضافه کرد: بانک تسویه حساب بین المللی مستقر در بازل، در فوریه گزارشی با نام «دیده بان دوستدار محیط زیست» منتشر کرد. در این گزارش آمده است که عواقب تغییرات آب و هوایی می تواند برای سیستم مالی جهان مخاطره آمیز باشد.
وی تصریح کرد: با توجه به نابرابری موجود بین اعضای اتحادیه اروپا، این احتمال وجود دارد که این قاره به دو قسمت شمالی با رهبری آلمان و بدون باج دادن به ایالات متحده آمریکا و جنوبی با یک موقعیت استراتژیک کاربردی در سواحل مدیترانه تقسیم شود. این واقعیت هم چنین ولخرجی چین در کمک به کشورهایی مانند اسپانیا و ایتالیا را توجیه می کند. جایی که افکار عمومی از فعالیت های انسان دوستانه چین در مقایسه با فعالیت های متناقض و ناهماهنگ کشورهای عضو ناتو استقبال کرده است.
استفانو ورنوله اظهار کرد: در بدترین حالت ممکن، ترس از رقابت با پکن می تواند کشورهای اروپایی عضو ناتو را مجبور کند تا از استراتژی های مراقبتی استفاده نمایند تا کنترل جنوب اروپا را از دست ندهند؛ مانند آن چیزی که در زمان جنگ سرد با شوروی سابق اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: با این اوصاف به نظر می رسد که قاره پیر قربانی رقابت ژئوپلیتیک بین ایالات متحده آمریکا و چین خواهد بود. شرایط برای شرکت در جنگ جدید واشنگتن به طور خلاصه توسط وزیر دفاع آلمان انگرت کرامپ کارنباور در نامه ای که به تاریخ ۱۰ می ۲۰۲۰ در فایننشال تایمز منتشر شده ذکر شده است.
استفانو ورنوله گفت: در این نامه آمده است که "ناتو نیازی به تغییرات کلی ندارد. ناتو باید قابلیت های نظامی خود را افزایش دهد. ناتو نیاز به تقویت خود در مقابله با چالش های امنیتی جدید و کمتر سنتی دارد. بحران های در مقیاس بزرگ مانند بیماری کرونا برای فعالیت‌های ناتو خطرناک است. رقبا ممکن است از حواشی حاصل از این بحران یا ضعف برخی از اعضای ناتو سود ببرند. وجود ناتو در حال حاضر ضروری است. ما باید اطمینان حاصل کنیم که این بحران تبدیل به یک بحران امنیتی نمی شود. کشورهای عضو یک اتاق فکر با مدیریت رهبران آلمان و ایالات متحده آمریکا تشکیل داده اند. من اطمینان دارم که این گروه با طرح نظرات جدید برای دستیابی به امنیت بهتر به گسترش استراتژیک ناتو کمک خواهد کرد. نظرات دولت آلمان کاملا با نتایج اجلاس سران کشورهای ناتو در زمینه دورنمای امنیتی استراتژیک ناتو ناشی از رشد اقتصادی چین که در تاریخ ۳-۴ دسامبر ۲۰۱۹ در لندن برگزار شد، همسو می باشد."