تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

محاور المؤتمر

المبادئ والتعاليم الدينية والمعنوية في مواجهة المصائب والبلايا
القدرات الاستراتيجية للعالم الإسلامي في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور العلماء والنخبة المسلمة في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور الإعلام في التوعية والترویج لثقافة التعاون في حالة انتشار المَصائُب والبَلايا
التهديدات وفرص العالم الافتراضي في زمن الكورونا للمجتمعات الإسلامية
عالم ما بعد جائحة كورونا والسيناريوهات السياسية والاجتماعية والثقافية الجديدة في العالم الإسلامي
التحديات الثقافية والاقتصادية والسياسية في الغرب لمواجهة جائحة كورونا

المؤتمر الدولی الرابع و الثلاثون للوحدة الاسلامی

حجت‌الاسلام والمسلمین رحیم ابوالحسینی: فقه اسلامی در حوزه بلایا نیازمند بازنگری است

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین رحیم ابوالحسینی در وبینار مبانی و چالش‌های معنوی و دینی در مواجهه با مصائب و بلایا ضمن تقدیر از دست اندرکاران برگزاری این کنفرانس بین‌المللی، اظهار کرد: امیدواریم این همایش‌ها و برنامه‌ها حتی با استفاده از بسترهای مجازی به صورت مستمر دنبال شود.
وی فقه اسلامی در رابطه موضوع مصائب و بلایا را نیازمند بازنگری دانست و اضافه کرد: فقه اسلامی باید نسبت به مسائلی از قبیل، سیل، زلزله و کرونا پاسخگو باشد و الگوهای مورد نیاز را به جهان ارائه کند.
عضو مجمع عمومی اتحادیه جهانی فعالان قرآنی از احتکار به‌عنوان یکی از جنایات شایع در زمان بروز بلایا یاد کرد و گفت: شیخ طوسی می‌فرمایند احتکار در زمانی که شرایط بحرانی است و مردم نیاز ویژه دارند به وقوع خواهد پیوست، در روایات فقهای ما صرفا از پنج چیز همانند گندم، جو، روغن و نمک به عنوان مصادیق احتکار نام برده می‌شود.
وی ادامه داد: از زمانی که فقه استدلالی شروع شده در فرقه‌های اهل سنت و شیعه فقط به همین چند مثال برای احتکار اشاره شده است درحالی‌که در زمان بحران چیزهای زیادی را می‌توان احتکار کرد که موجب ضرر مردم شود.
ابوالحسینی گفت: ما قواعدی در اسلام داریم که می‌توانند به کمک روایات بیایند و وضعیت را برای ما روشن‌تر کنند، ما باید بررسی کنیم که در چه شرایط پیامبر اسلام(ص) فقط چند مورد را به عنوان ماده احتکار تعیین کرده‌اند.