تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

محاور المؤتمر

المبادئ والتعاليم الدينية والمعنوية في مواجهة المصائب والبلايا
القدرات الاستراتيجية للعالم الإسلامي في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور العلماء والنخبة المسلمة في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور الإعلام في التوعية والترویج لثقافة التعاون في حالة انتشار المَصائُب والبَلايا
التهديدات وفرص العالم الافتراضي في زمن الكورونا للمجتمعات الإسلامية
عالم ما بعد جائحة كورونا والسيناريوهات السياسية والاجتماعية والثقافية الجديدة في العالم الإسلامي
التحديات الثقافية والاقتصادية والسياسية في الغرب لمواجهة جائحة كورونا

المؤتمر الدولی الرابع و الثلاثون للوحدة الاسلامی

وبینار منطقه آسیای مرکزی و قفقاز؛ باشبو: در دوران کرونا باید سلامت جسمی را در کنار سلام روان مدنظر قرار داد

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، خانم نسلی شاه باشبو استاد دانشگاه در وبینار منطقه آسیای مرکزی و قفقاز (ترکیه، روسیه و گرجستان) اظهار داشت: همانطور که می دانید امروز با مساله پاندمی درگیر هستیم و درواقع این پاندمی تمام حیات و سبک زندگی ما را تغییر داده است. در این دوران پاندمی به کنفرانس هفته وحدت که بعد از انقلاب اسلامی ایران همه ساله برگزار می شود، بیشتر از پیش احتیاج پیدا می کنیم. زیرا در کنفرانس های قبلی وحدت، در مورد اتحاد و برابری و وحدت تبادل نظر می شد لیکن در این دوران مخصوصاً در دورانی که در خانه‌هایمان مانده ایم و متوسل رسانه های اجتماعی شده ایم موضوع کرونا ضرورت داشت .
وی ادامه داد: در این زمان سه زاویه دید متفاوت وجود دارد. بعضی ها فقط از دیدگاه مادی به مساله نگاه کرده اند. بعضی ها هم تمام مادیات را رها کرده به طور کلی از منظر معنوی به مساله نگریسته اند. اما بهترین دیدگاه، هم مادی و هم معنوی می‌تواند باشد. بطوریکه در امت اسلامی بعضی ها تنها متمرکز بر مسایل بهداشتی و پروتکل های سلامتی هستند و بعضی ها متمرکز معنویات، به عبارت دیگر پروتکل های بهداشتی را رها کرده و بیشتر رویکرد معنوی به این وضعیت دارند.
این استاد دانشگاه یادآور شد: برخی بر این باورند که برای بیماری بایستی واکسن پیدا شود و این خود مساله خوبی هست اما در کنار آن به معنویات هم دقت کنیم. در اصل یکی از مواردی که عصر مدرن به بار آورده مشکلات روحی و معنوی است و اضافه شدن پاندمی این مساله را وخیم تر ساخته است. به همین دلیل نباید تنها به مساله از منظر مادی نگریست و نباید فقط از نظر معنوی نگاه کرد. در اصل این دو را باید کنار یکدیگر قرار داده و پاندمی را از منظر مادی و معنوی مشترکاً بررسی کرد.
باشبو خاطرنشان کرد: از یک طرف پروتکل‌ها را بایستی رعایت کرد و از طرف دیگر توسل به خدا و دعا را نباید به فراموشی سپرد. اگر از یک سو مسایل واکسن و سلامتی مطرح می شود، بایستی از سوی دیگر به فکر مسلمانان از جنبه روحی و روانی هم بود. اگر از یک طرف به مسایل بهداشتی اهمیت داده شود، از سوی دیگر در امت اسلامی جوامع و انسان هایی دچار ضعف شدند که بایستی به آنها نیز کمک رسانی کرد.
وی افزود: البته که دوران پاندمی دوران سختی است. بیماری و کسالت هیچ زمانی مساله خوشآیندی برای انسان نبوده است. البته که مساله سختی است. لیکن در کنار معایب آن برخی مزایا نیز در برداشت. به عبارتی، دسترسی ما به دیدگاه های متفاوت و حتی مخالف، از این پس خیلی آسان است. البته قبل از دوران پاندمی نیز با استفاده از رسانه های اجتماعی، دسترسی به دیدگاه های مختلف و مخالف داشتیم.