تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

محاور المؤتمر

المبادئ والتعاليم الدينية والمعنوية في مواجهة المصائب والبلايا
القدرات الاستراتيجية للعالم الإسلامي في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور العلماء والنخبة المسلمة في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور الإعلام في التوعية والترویج لثقافة التعاون في حالة انتشار المَصائُب والبَلايا
التهديدات وفرص العالم الافتراضي في زمن الكورونا للمجتمعات الإسلامية
عالم ما بعد جائحة كورونا والسيناريوهات السياسية والاجتماعية والثقافية الجديدة في العالم الإسلامي
التحديات الثقافية والاقتصادية والسياسية في الغرب لمواجهة جائحة كورونا

المؤتمر الدولی الرابع و الثلاثون للوحدة الاسلامی

وبینار منطقه آسیای مرکزی و قفقاز؛ اوماخانوف: همه‌گیری ویروس کرونا به نوعی تبدیل به آزمون انسانیت شد

سی

به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، اوماخانوف نایب رییس شورای فدراسیون روسیه در وبینار منطقه آسیای مرکزی و قفقاز (ترکیه، روسیه و گرجستان) با بیان اینکه رویدادهایی که در سال جاری رخ داد اهمیت همکاری اسلامی را پیش از پیش در راستای مبارزه با فقر و رنج مردم کم برخوردار جوامع بشری نمایان کرد، اظهار داشت: به علت محدودیت‌های ایجاد شده و بسته شدن مرزها به خاطر انتشار ویروس کرونا، مراسم ها و سفرهای زیارتی و دینی به میزان قابل توجهی محدود و یا کاملا تعطیل گردیده است و در برخی کشورها نیز مراسم های دعا و نیایش های دسته‌جمعی کاملا تعطیل و یا بسیار محدود شد و مسلمانان با محدودیت های بسیار اعیاد مذهبی از جمله عید فطر و قربان را برگزار کردند و با تاسف بسیار باید گفت که این بیماری بدخیم بسیاری از مومنان و روحانیان جوامع دینی و اسلامی را از میان ما برد.
وی ادامه داد: همه‌گیری ویروس کرونا به نوعی تبدیل به آزمون انسانیت شد، جوامع ما بیش از پیش متحد شدند، کمک های مردمی بیشتر شد و وجوه مردمی برای کمک به نیازمندان به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرد. بسیاری دیگر به صورت داوطلبانه برای کمک به سوی نیازمندان و بیماران شتافتند. ماموریت خداپسندانه و عام المنفعه مسلمانان مراکز اسلامی و روحانیت به بسیاری از انسان ها کمک کرد تا سلامت خود را حفظ کنند و از دوران سخت بیماری هرچند با مشکلات عدیده اما به سلامت عبور کنند.
نایب رییس شورای فدراسیون روسیه تاکید کرد: کرونا به یک چالش بزرگ برای همه کشورها تبدیل شده است. ما باید با طراحی اقدام های مشترک فعالیت های بیشتری داشته باشیم و در مبارزه با بیماری کرونا هماهنگ عمل کنیم و در این روند از همه همراهان حمایت کنیم. تجارب علمی و پزشکی خود را برای حفظ بشریت و سلامت انسان ها با یکدیگر به اشتراک بگذاریم تا بتوانیم ثبات اجتماعی و اقتصادی که در کشورها دچار آسیب جدی شده را تقویت کنیم.
اوماخانوف یادآور شد: اطمینان دارم که تولید انبوه واکسن ضد کرونای تولید روسیه می‌تواند به جوامع بشری برای عبور آرام از کنار این بیماری خطرناک کمک کند. تا کنون بسیاری از کشورهای دنیا علاقمندی خود را برای خرید واکسن روسی ابراز کرده اند و همکاری دو و چندجانبه علمی و پزشکی برای انتقال واکسن روسی در جریان است.
وی افزود: در این شرایط بی‌ثباتی، همکاری اقتصادی و مشارکت بین دولت ها بیش از پیش اهمیت یافته است. نمایندگان مجلس هم باید در این روند نقش فعال داشته باشند و نقش تاثیر گذار خود را به نمایش بگذارند.
نایب رییس شورای فدراسیون روسیه بیان کرد: امروزه ما در کنار روش نظامی مبارزه با تروریسم نیازمند روش آموزشی، روشنگری و ایدئولوژیک نیز هستیم. روش دوم ماهیت اسلام را به عنوان دین صلح و محبت نشان می‌دهد و بر اصول اساسی اسلام که همانا همیاری، همبستگی جوامع اسلامی، حفظ وحدت و تحکیم صلح و توافق بین مذهبی است تاکید می‌کند.
اوماخانوف تصریح کرد: فدراسیون روسیه اهمیت فوق العاده ای برای همگون سازی روابط بین ادیان در کشور همچنین توسعه روابط بین سازمان های دینی و دولت می باشد. در تمامی سطوح حکومت از رییس جمهور تا دو مجلس حاضر و روسای ادارات محلی و استانی شوراهای تعامل با سازمان ها و انجمن های مذهبی و دینی دایر شده اند.
وی در پایان گفت: خود سازمان ها و انجمن های دینی و مذهبی شورای بین ادیان را در داخل روسیه و در کشورهای مشترک المنافع دایر کرده اند. این شورها نقش مهمی در پیشبرد گفتگو و تعامل بین نمایندگان ادیان مختلف و بین جامعه و حکومت دارند.