تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

محاور المؤتمر

المبادئ والتعاليم الدينية والمعنوية في مواجهة المصائب والبلايا
القدرات الاستراتيجية للعالم الإسلامي في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور العلماء والنخبة المسلمة في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور الإعلام في التوعية والترویج لثقافة التعاون في حالة انتشار المَصائُب والبَلايا
التهديدات وفرص العالم الافتراضي في زمن الكورونا للمجتمعات الإسلامية
عالم ما بعد جائحة كورونا والسيناريوهات السياسية والاجتماعية والثقافية الجديدة في العالم الإسلامي
التحديات الثقافية والاقتصادية والسياسية في الغرب لمواجهة جائحة كورونا

المؤتمر الدولی الرابع و الثلاثون للوحدة الاسلامی

محمد اسماعیل حقانی: مجموع احکام دین بیانگر وحدت مسلمین است

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی، محمد اسماعیل حقانی استاد دانشگاه الغیاث هرات در وبینار منطقه ای جمهوری اسلامی افغانستان با موضوع "ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب" که به مناسبت هفته وحدت و به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: موضوع وحدت مسلمین از موضوعات اساسی و مهم است و باید کوشا باشیم که در موضوع وحدت مسلمین اجتماعات و سمینارهایی داشته باشیم تا امت اسلام از اختلافات جدا شوند و به اصل وحدت خود چنگ بزنند و جهت عبادت خدا و زندگی با امنیت گام بردارند.
وی با بیان اینکه موضوع وحدت مانند موضوع قضا بسیار مورد نیاز است، گفت: حفظ وحدت از اصول و موضوعات مهم اسلام است و خداوند برای همه مؤمنین در هر زمانی می فرماید به ریسمان الهی چنگ بزنید و تفرقه را از بین ببرید.
استاد دانشگاه الغیاث هرات با بیان اینکه در آیات دیگر خداوند می‌فرماید اگر اختلاف کنید سست می‌شوید و رعب و وحشت شما از دل دشمنان می رود، افزود: مشکل جامعه اسلامی امروز که آنها را ضعیف کرده است اختلافات جزئی و فرعی میان امت اسلامی است.
وی با تأکید بر اینکه همه ما باید با اصولی که ما را به وحدت دعوت می‌کند چنگ بزنیم، گفت: کلمه توحید به معنی وحدت است و نماز خواندن و حج از نمادهای وحدت است، ماه مبارک رمضان و روزه و زکات ثروتمندان به فقرا همگی برای وحدت است بنابراین ما در دین نمادهای زیادی برای وحدت داریم.
حقانی با بیان اینکه مجموع احکام دین بیانگر وحدت مسلمین است، ابراز کرد: خداوند به صورت واضح در سوره حجرات می‌فرماید که مؤمنین برادر یکدیگر و همه مانند یک بنیان واحد هستند و اختلاف میان مسلمین بر خلاف دستورات خداوند است.
وی با اشاره به بحث کرونا در جوامع اسلامی، گفت: حفظ جان از اصول مهم دین است که بر آن تأکید شده و همین اصل باعث شده است که بسیاری از مناسک دینی مانند حج تعطیل شود بنابراین آنچه از اسلام برداشت می‌شود این است که جایی که جان انسان به خطر باشد اسلام اجازه نمی‌دهد که به آنجا برویم.
استاد دانشگاه الغیاث هرات با تأکید بر اینکه باید دستورات اطباء رعایت شود تا کرونا از بین برود، افزود: حفظ دین و حفظ جان هر دو از مصالح مهم اسلام است که با هم ارتباط عمیقی دارند و باید هر دو مورد توجه قرار گیرند.