تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

محاور المؤتمر

المبادئ والتعاليم الدينية والمعنوية في مواجهة المصائب والبلايا
القدرات الاستراتيجية للعالم الإسلامي في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور العلماء والنخبة المسلمة في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور الإعلام في التوعية والترویج لثقافة التعاون في حالة انتشار المَصائُب والبَلايا
التهديدات وفرص العالم الافتراضي في زمن الكورونا للمجتمعات الإسلامية
عالم ما بعد جائحة كورونا والسيناريوهات السياسية والاجتماعية والثقافية الجديدة في العالم الإسلامي
التحديات الثقافية والاقتصادية والسياسية في الغرب لمواجهة جائحة كورونا

المؤتمر الدولی الرابع و الثلاثون للوحدة الاسلامی

استاد دانشگاه بین المللی لبنان در وبینار منطقه ای غرب آسیا: آمریکا و رژیم صهیونیستی در دوره پساکرونا ضعیف‌تر خواهند شد

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، خانم دکتر هیفاء سلیمان الامام، استاد دانشگاه بین‌المللی لبنان و سردبیر مجله پژوهشی و میض الفکر در وبینار منطقه ای غرب آسیا بیان داشت: در طول دهه‌های گذشته آمریکا رهبری جهان را به دست گرفت اما ویروس کرونا آمد و همه امور را تغییر داد. پس دنیای پس از کرونا دیگر مانند دنیای قبل از آن نخواهد بود. [طی این سال‌ها] این دشمن آثار هولناکی بر جای گذاشت که صرفا به گرفتن جان شماری انسان محدود نیست و بلکه اقتصاد دنیا را به فروپاشی و پایه‌های نظام جهانی را به فروریختن تهدید می‌کند.
وی افزود: آیا کرونا می‌تواند به دوره تک روی آمریکا در دنیا خاتمه دهد؟ و آیا نویددهنده یک نظام جهانی جدید است که رهبری آن به شرق منتقل شود؟ راهبرد نیروهای مقاومت برای مقابله با چالش‌های آینده چیست؟ نقش مقاومت در تسریع کاهش سلطه آمریکا در دنیا پس از دوره کرونا چه خواهد بود؟
وی افزود: فجایع طبیعی و زیست محیطی مثل طاعون‌ها، وباها و همه‌گیری‌ها مثل بحران‌های اقتصادی، سیاسی است. اینها نقشی مهم و گاهی تعیین‌کننده در از بین بردن حالت جمود و بر هم زدن توازن قوا در داخل کشورها دارند. این امر بخشی از رقابت ژئوسیاسی و اقتصادی موجود میان آمریکا و چین و حتی بخشی از توطئه بزرگی است که علیه ایران جریان دارد. در همین چارچوب بخشی از تحولات قابل توجه جهانی در مبارزه با کرونا، به نبردی جدید در حوزه [علوم] شناختی و تضعیف مغزها [نخبگان] و رویکردی جدید در منحنی استقلال‌جویی به شیوه ترامپ است. روشن است که کرونا آنچه را خفته بوده بیدار خواهد کردمثل کشمکش‌ها. و معنایش این است که کشورهای منطقه هر کدام به اندازه‌ای متفاوت از تبعات بحران کرونا رنج خواهند برد. هرچند که برخی از این کشورها به دلیل ضعف در امکانات و درآمد، بیش از دیگران دچار مشکل خواهند شد.
استاد دانشگاه بین‌المللی لبنان اظهار کرد: اما رژیم صهیونیستی در دوره پساکرونا ضعیف‌تر خواهد شد. به خصوص اگر بخواهد به سراغ طرح الحاق أغوار برود. این کار، نبرد با فلسطینی‌ها را بدتر می‌کند و بر انزوای جهانی [اسرائیل] می‌افزاید و برخی متحدانش را که به تازگی با او روابطشان را عادی کردند، دچار تزلزل می‌کند و چه بسا که انتفاضه‌ای جدید بعد از کرونا شکل بگیرد.
وی اظهار کرد: خلاصه کلام آنکه بعد از بحران همه‌گیری کرونا، توازن قوا در منطقه عربی-ایرانی-ترکیه‌ای، به سود آمریکا و رژیم صهیونیستی نخواهد بود. نه مستقیما به دلیل ویروس، چون بادهایی که در اثنای آن یا می‌وزید و بعد آن خواهد وزید، در امتداد بادهای پیشین بود و تا زمانیکه دونالد ترامپ بعد از کرونا بیاید [و در انتخابات پیروز شود] همچنان که نظرسنجی‌های آمریکا این را نشان می‌دهد، به احتمال زیاد این امر به زیان آمریکا و رژیم صهیونیستی خواهد بود. به کوری چشم طرح معامله قرن که دیگر نامی از آن نیست.
سردبیر مجله پژوهشی و میض الفکر اظهار کرد: اما در خصوص لبنان.‌ ابتکار طرحی ملی برای شکستن محاصره [آمریکایی] و خروج از دایره فرسایش و ویرانی، باید دو امر علمی و عملی را در نظر گرفت؛ علمی شامل آماده کردن برنامه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، تولیدی ملی است و عملی، گام‌های شجاعانه فوری برای احیای بخش‌های تولیدی و آزادی از اقتصاد رانتی وابسته و ساخت شرکت‌های عربی، منطقه‌ای و بین‌المللی که از بازسازی اقتصاد ملی حمایت کند و منابع درآمدی را توسعه دهد تا حرکت اقتصادی جان بگیرد. اینجا لبنان باید از تکیه کردن بر حفظ ارتباط با غرب که تلاش می‌کند سلطه‌جویی کند و تاراج کند و بدوشد، دست بردارد.
وی افزود: این فاجعه که کشورها دچارش شدند به ما ثابت کرد که ما در شرق، کشورهایی دوست و برادر داریم که می‌توان بر شراکت مستحکم با آنها در منافع و رویکردهای استقلال‌خواهانه به همراه روابطی همتراز و به دور از طمع‌ورزی و سلطه‌جویی و تاراج منابع تکیه کرد و کمک‌های خود را بدون هر گونه درخواست و سوالی و یا بدون هر نوع سودجویی سیاسی تقدیم کرده است.