تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

محاور المؤتمر

المبادئ والتعاليم الدينية والمعنوية في مواجهة المصائب والبلايا
القدرات الاستراتيجية للعالم الإسلامي في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور العلماء والنخبة المسلمة في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور الإعلام في التوعية والترویج لثقافة التعاون في حالة انتشار المَصائُب والبَلايا
التهديدات وفرص العالم الافتراضي في زمن الكورونا للمجتمعات الإسلامية
عالم ما بعد جائحة كورونا والسيناريوهات السياسية والاجتماعية والثقافية الجديدة في العالم الإسلامي
التحديات الثقافية والاقتصادية والسياسية في الغرب لمواجهة جائحة كورونا

المؤتمر الدولی الرابع و الثلاثون للوحدة الاسلامی

رئیس شورای صوفی های یمن در وبینار منطقه غرب آسیا: کرونا می‌تواند فرصتی برای تقویت پیوندهای وحدت در میان فرزندان امت اسلام باشد

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، عبدالناصر الجنید، رئیس شورای صوفی های یمن در وبینار «غرب آسیا» این کنفرانس بیان داشت: برگزاری این کنفرانس در وضعیت دشوار و موقعیت سخت کنونی که ملت های اسلامی و دیگر ملت های دنیا در آن قرار دارند بسیار به موقع بود، زیرا امت اسلامی هم اکنون نیازمند برگزاری چنین کنفرانسی تحت عنوان همکاری اسلامی در مواجهه با مصائب و بلایا است.
وی افزود: چشم امید امت اسلام به چنین کنفرانس هایی است که به هدف بررسی مشکلات و مصائب امت و پیامدهای جنگ افروزی در جهان اسلام و یافتن راه حل های مناسب برای آنها برگزار می گردد.
رئیس شورای صوفی های یمن تأکید کرد: این دنیا دار امتحان و مکافات است اما ما باید بین این بلایا و مشکلاتی که ساخته و پرداخته دست انسان است و او آن ها را ایجاد کرده تفاوت قائل شویم. انسانی که ادعا می کند حامی انسانیت است و برای دفاع از حقوق بشر می کوشد اما در عمل عامل ایجاد مصائب برای بشریت است و آدم کشی می کند و بین ملت ها تفرقه می اندازد. بی شک باید بین این مصائب و بلایای ساخته دست انسان و مصائب و بلایای طبیعی که خارج از اراده انسان است تفاوت قائل شد. زیرا برای مواجهه با هر نوع از این بلایا باید تصمیمات سرنوشت ساز و اقدامات پیشگیرانه ای اتخاذ شود.
وی ادامه داد: در هر دو حالت خداوند انسان نیکوکار را از انسان بدکار و اهل حق و اهل باطل تمییز می دهد. از بزرگترین بلایا و مصائبی که بر سر امت اسلام و همه ملت های دنیا آمده است همه گیری کروناست. این مشکل چه ساخته بشر باشد و چه نباشد همه ملت ها را درگیر خود ساخته است و بین کشورهای بزرگ و مستضعف و کشورهای قوی و فقیر فرقی نگذاشته است و خسارت های بزرگی به جان و مال مردم وارد کرده است. شرکت های زیادی ورشکست شدند و کشورها ضررهای هنگفتی کردند اما به رغم همه خسارت ها و ضررهایی که همه گیری کرونا داشت از دیدگاه حکمت الهی میزانی برای سنجش انسان دوستی کسانی بود که ادعای دفاع از حقوق بشر را دارند و وانمود می کنند به اصول انسانی پایبندند و آن را رعایت کرده و از آن پشتیبانی می کنند. این همه گیری نقاب از چهره شکست خورده آنان برداشت و ظاهر زشت آنان را برای همه جهانیان آشکار ساخت.
عبدالناصر الجنید عنوان کرد: از سوی دیگر این همه گیری به ما نشان داد چه کسانی به مسئولیت های انسانی خود عمل کردند و علاوه بر انجام واجبات دینی که بر عهده داشتند همه حقوق بشر را رعایت نمودند. در روزهای گذشته شاهد بودیم دولت های جهان و به ویژه دولت های استکباری و در رأس آنان ایالات متحده آمریکا چگونه با وضعیت پیش آمده در نتیجه همه گیری کرونا برخورد کردند. این کشورها و کشورهای وابسته و تحت هیمنه آن ها میزان زشتی و حقارت خود را در رفتار با ملت های جهان و سوء مدیریت خود را در اداره کشور خود در سایه همه گیری کرونا به نمایش گذاشتند. همچنین میزان ضعف و فساد سیستمشان آشکار شد و دیدیم که به حداقل مبادی اخلاقی و ارزش های انسانی پایبند نیستند چه برسد به تعالیم مذهبی و قوانین بین المللی.
وی بیان داشت: در سایه این وضعیت ایالات متحده آمریکا تحریم هایی را بر جمهوری عربی سوریه اعمال کرد. با این که جمهوری عربی سوریه با پیامدهای جنگ و همه گیری کرونا درگیر بود آمریکا این کشور را تحریم می کند. همچنین جمهوری اسلامی ایران را که با مشکلات متعدد و همه گیری کرونا دست به گریبان است تحریم می کند. بنابراین این کشور که ادعای آزادی و دمکراسی و انسانیت دارد در چنین وضعیتی هیچ یک از مبادی و اصول انسانی و تعالیم مذهبی و قوانین بین المللی را رعایت نمی کند. اینجا و در سایه همه گیری کرونا تفاوت بین عمل کسانی که ادعای آزادی و دمکراسی و انسانیت دارند با دیدگاه اسلام مشخص می شود. چنان که به طور خلاصه جمهوری اسلامی ایران تمام ارزش های اسلامی را در تعامل خود به منصه ظهور رساند. با وجود تحریم های ظالمانه ای که علیه جمهوری اسلامی اعمال شد و مشکلاتی که این کشور در پی همه گیری کرونا با آن روبرو بود، دست یاری به سوی کشورهای دیگر دراز کرد و حتی برای کمک به کشورهای دشمن خود اعلام آمادگی کرد.
رئیس شورای صوفی های یمن گفت: این دیدگاه اسلام درباره چگونگی برخورد با همه ملت های جهان است که به همه ادیان و مذاهب و سیاه و سفید و فقیر و غنی احترام گذاشته و بین آنان تبعیض قائل نمی شود و این بهترین نمونه برای تعامل صحیح در سایه همه گیری کرونا یا در شرایط مشابه است. اصول تقویت روابط و تعامل بین ملت ها و بهترین راه برای نشان دادن اصول و مبادی ارزشمند اسلام و نیز بهترین راهکار برای تقویت پیوند وحدت بین فرزندان امت اسلام براساس همکاری و برادری و محبت همین است.
وی تصریح کرد: بسیاری از کشورها با توجه به شرایطی که همه گیری کرونا پدید آورد در شیوه روابط خود با کشورهای دیگر بازنگری کردند و این فرصتی است برای کشورهای اسلامی است جهت تقویت پیوندهای وحدت در میان فرزندان امت اسلام و از بین بردن همه موانعی که حکومت های استکباری بین فرزندان امت واحده وضع کرده اند. همچنین فرصتی است برای اتخاذ تدابیر و اقدامات ویژه امت اسلام و استفاده از آن ها و عدم مسامحه در مورد اقدامات و تدابیر پیشگیرانه به ویژه درباره قتل عام هایی که برای همه امت اسلام اهمیت دارد.
رئیس شورای صوفی های یمن بیان داشت: مثلا در مورد فریضه حج سعودی ها تصمیم گرفتند انجام این فریضه را ممنوع کنند و این با اصول اسلام در تناقض است. اتخاذ یک جانبه چنین تصمیماتی پیوند وحدت بین فرزندان امت اسلام را تضعیف می کند. چنین تصمیماتی باید با اجماع همه کشورهای اسلامی اتخاذ شود. بر این اساس ما پیشنهاد می کنیم کمیته ای ویژه برای بررسی و ایجاد سازوکاری اسلامی برای اداره فریضه حج و پیگیری و ارائه آن تشکیل شود تا در نهایت از این سازکار مصوبه ای اسلامی برای تشکیل هیئتی اسلامی به دست آید که اداره فریضه حج را بر عهده گیرد.
وی ادامه داد: اتخاذ تدابیر مناسب در خصوص قتل عام ها وامور مهمی که برای همه امت اسلام اهمیت دارد چه در سایه همه گیری کرونا و چه در شرایط عادی باید با اجماع همه دولت های اسلامی باشد. و این امر حقیقت وحدت اسلامی را برای ما مجسم کرده و پیوندهای برادری را بین ملت ها تحکیم نموده و سنگ بنای وحدت اسلامی ایده آل خواهد بود که همه فرزندان امت اسلام آرزومند آن هستند.