تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

محاور المؤتمر

المبادئ والتعاليم الدينية والمعنوية في مواجهة المصائب والبلايا
القدرات الاستراتيجية للعالم الإسلامي في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور العلماء والنخبة المسلمة في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور الإعلام في التوعية والترویج لثقافة التعاون في حالة انتشار المَصائُب والبَلايا
التهديدات وفرص العالم الافتراضي في زمن الكورونا للمجتمعات الإسلامية
عالم ما بعد جائحة كورونا والسيناريوهات السياسية والاجتماعية والثقافية الجديدة في العالم الإسلامي
التحديات الثقافية والاقتصادية والسياسية في الغرب لمواجهة جائحة كورونا

المؤتمر الدولی الرابع و الثلاثون للوحدة الاسلامی

استاد دانشگاه لبنان در وبینار منطقه ای غرب آسیا تبیین کرد؛ جایگاه بانوان مسلمانان در ایجاد تمدن اسلامی

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، خانم دکتر راغده المصری، استاد دانشگاه در لبنان در وبینار «منطقه ای غرب آسیا» این کنفرانس تصریح کرد: امروز در کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در هفته وحدت اسلامی و به خاطر شرایط مربوط به کرونا به صورت مجازی در کنار یکدیگر جمع شده ایم.
وی افزود: امروز ویروس کرونا تمام جهان را دربرگرفته است و اگر نحوه مقابله با آن را ندانیم، تهدید و خطری برای انسانیت به شمار می آید.
خانم دکتر المصری گفت: ما امروز در برابر فرهنگی جدید هستیم که اکنون در آن به سر می بریم و در دوره پسا کرونا نیز با آن مواجه خواهیم بود. انسان ها امروز متوجه شدند که اگر قوانین و نظام انسان دوستانه نباشد با شکست مواجه خواهند شد. در سایه این شرایط سخت باید به عنوان امت اسلامی با آن مقابله کنیم. ما امتی هستیم که هر تهدیدی را تبدیل به فرصت می کنیم و این چیزی بود که در ۴۰ سال گذشته نیز شاهد آن بودیم. وقتی که تهدیدات، محاصره، بحران های اقتصادی، تحریم های اقتصادی و سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته شد اما ایران سربلند و قدرتمند تر بیرون آمد.
وی ادامه داد: حتی در محاصره یمن نیز این کشور همچنان با استقامت و قدرتمند است. همچنین در لبنان و فلسطین با این بحران ها مواجه شدیم. تهدیدها را تبدیل به فرصت کردیم و کرونا را نیز تبدیل به فرصت خواهیم کرد تا بتوانیم به خودکفایی امنیتی و مواد غذایی برسیم. برای اینکه بتوانیم تهدید را به فرصت تبدیل کنیم باید به دو مساله توجه داشته باشیم: نقش زنان و نقش جوانان در این مقطع. این دو مساله می توانند به ایجاد یک فرهنگ جدید و اسلامی کمک کنند. من در اینجا به طور خاص به زنان و جوانان مسلمان اشاره می کنم. این دو، میراث فرهنگی اصیلمان را احیا خواهند کرد.
وی گفت: زن ها امروز مدرسه، مادر، همسر، رهبر و راهنما هستند. زن ها همه نقش ها خود را در منزل انجام می دهند و باید قدرتمند، با بصیرت و هوشیار باشند تا بتوانند مسائل مختلف را کنترل کنند. بر این اساس نقش زنان در این مقطع نقشی اساسی است. کما اینکه زن ها نقش مهمی در پیروزی انقلاب اسلامی داشتند و امام خمینی (ره) بر این عقیده بود که انقلاب اسلامی مدیون زن ها است. کما اینکه در تربیت جوانان مقاومت، الحشد الشعبی، جوانان جهاد مقدس، فلسطین و جوانان یمن نقش به سزایی داشتند. زن ها با تربیت و آماده سازی، استقامت، مقاومت و بصیرت خود پیروزی می آفرینند.
خانم دکتر المصری یادآور شد: ما مدیون جوانان هستیم و به آن ها نیازمندیم. آن ها امید آینده هستند و بر اساس آن ها فرآیند ساختن و احیای جامعه صورت می پذیرد.
وی افزود: کرونا ما را سریع تر به سمت تولید علمی در شبکه های اجتماعی پیش برد و شبکه های اجتماعی امروز به یاری خداوند متعال و امدادهای غیبی پر از برنامه ها و فرهنگ های اسلامی و آگاهی افزایی است. در حالی که پیش از این، بخش زیادی از فضای رسانه ای متعلق به طرف مقابل بود و ما حضور کمرنگی در آن داشتیم. امروز از این وسایل و بسترها برای انتشار علم استفاده کردیم.
استاد دانشگاه لبنان اضافه کرد: کرونا فرصتی برای احیای بخش کشاورزی و کسانی که در این زمینه فعالیت دارند فراهم آورد. اغلب این کشاورزان در کشورهای عربی و اسلامی در حاشیه بودند؛ چرا که کشورهای ما، مواد غذایی و کالاها را از کشورهای خارجی وارد می کردند. این مساله، مشکل و باری بر دوش کشاورزان و بخش کشاورزی بود. کرونا امروز تهدیدی برای کشورها است. چون که این کشورها امکان تعامل با کشورهای دیگر را ندارند. بنابراین، به سمت کشاورزی و احیای آن سوق داده شدند و این مساله فرصت های زیادی را ایجاد نمود.
خانم دکتر المصری بیان داشت: در اینجا می خواهم به سخن رهبر جمهوری اسلامی ایران امام خامنه ای حفظه الله اشاره کنم که فرمودند امسال، سال جهش تولید است. به یاری خداوند متعال و مقاومت و استقامت ما، با کرونا مقابله خواهیم کرد و شاهد جهش تولید خواهیم بود.