تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

محاور المؤتمر

المبادئ والتعاليم الدينية والمعنوية في مواجهة المصائب والبلايا
القدرات الاستراتيجية للعالم الإسلامي في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور العلماء والنخبة المسلمة في مواجهة المَصائُب والبَلايا
دور الإعلام في التوعية والترویج لثقافة التعاون في حالة انتشار المَصائُب والبَلايا
التهديدات وفرص العالم الافتراضي في زمن الكورونا للمجتمعات الإسلامية
عالم ما بعد جائحة كورونا والسيناريوهات السياسية والاجتماعية والثقافية الجديدة في العالم الإسلامي
التحديات الثقافية والاقتصادية والسياسية في الغرب لمواجهة جائحة كورونا

المؤتمر الدولی الرابع و الثلاثون للوحدة الاسلامی

مشاور حقوقی جمعیت مشایخ هند در وبینار منطقه ای شبه قاره: اسلام بر مبنای سیره نبی اکرم(ص) بنا شده نه شمشیر

سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، دکتر سمیع الله حسینی بنده نوازی، مشاور حقوقی جمعیت مشایخ هند در وبینار منطقه ای شبه قاره بیان داشت: دین اسلام سه جزء دارد: اول، ایمان و اعتقاد یا عقیده. دوم، احکام و سوم، شخصیت سازی یا اخلاق.
وی افزود: عقیده بسیار مهم است، یعنی باید ضمن ایمان به خداوند متعال، معتقد به فرشتگان، کتاب ها، پیامبران و روز جزا نیز باشیم. ما باید خالق را بپرستیم نه مخلوق را و از احکام خداوند پیروی نماییم. باید پنج اصل دین اسلام را رعایت کنیم که شامل کلمه لا اله الی الله و محمداًرسول الله، خواندن به موقع نماز، روزه گرفتن در ماه رمضان، دادن زکات به فقیران و انجام فریضه حج در صورت استطاعت می‎شود.
مشاور حقوقی جمعیت مشایخ هند تأکید کرد: حق الناس به اندازه حقوق الهی اهمیت دارد و باید بعنوان بخشی از ایمان رعایت گردد. مسلمانان باید حقوقی که نسبت به والدین، همسران، فرزندان، همسایگان و دیگر جوامع مسلمان دارند را مورد توجه قرار دهند. خداوند متعال در آیات فراوانی از قرآن امر به رعایت حق الناس می فرمایند.
وی ادامه داد: روابط حسنه بین همسایگان و کشورهای همسایه در دین اسلام توصیه شده است. امت مسلمان در سراسر جهان بویژه کشورهای اسلامی باید در همکاری و اتحاد با یکدیگر باشند و در صورت وجود هرگونه اختلاف، نسبت به رفع آن با درک متقابل اقدام نمود. والدین وظیفه دارند فرزندان خود را از کودکی هدایت کنند و از آموزش مناسب، بویژه فراگیری رفتار خوب و ارزش های اسلامی برخوردار نمایند.
دکتر حسینی بنده نوازی یادآور شد: اسلام توصیه می کند که مسلمانان با دوستان و بستگان خود روابط خوبی ایجاد نمایند. اسلام، نه برمبنای شمشیر که بر زیبایی های شخصیت پیامبر(ص) و آموزه های ایشان بنا شده است. در اسلام کلمه ای شبیه تروریسم وجود ندارد. علل اصلی تروریسم از جمله تمدن و فرهنگ، درگیری ها، جهانی سازی، بکارگیری زور و تهدید بویژه در جهت اهداف سیاسی می باشد و بی عدالتی، خود به خود باعث ایجاد تروریسم می شود.
وی در ادامه سخنان خود اضافه کرد: مسلمانان باید طب اسلامی که طب نبوی نیز نام دارد، فرابگیرند. مسلمانان با بهره گیری از این طب می توانند هرگونه بیماری از جمله بیماری های ویروسی را درمان نمایند.